ZETApress

hírportál

Regatta a Balatonon

4. Nemzeti Regatta 2019Elkezdődött a 4. Nemzeti Regatta ? Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai immár 4. alkalommal rendezik meg a Nemzeti Regattát ? Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját ? tudatták sajtósaik.

A kétnapos családi fesztiválon gazdag, ingyenes programlehetőségek közül tudnak választani a siófoki kikötőbe látogatók. Versenyek, ingyenes koncertek, gyerekprogramok, egészségsziget, valamint a települések különböző produkciói is izgalmas programoknak ígérkeznek. A rendezvény háziasszonya az idei évben is Ördög Nóra, a háziura pedig az a Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is.

Az idei rendezvény megnyitására a nagy-színpadon egy ünnepélyes megnyitó keretén belül került sor, melyet sajtótájékoztató követett a Siófok katamarán hajó fedélzetén. Kollár József, a BAHART vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az évről-évre egyre sikeresebb nyári szezonnyitó rendezvényen idén 50 település méri össze tudását a vitorlásversenyen és 25 település a sárkányhajó versenyen. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Érdemes kilátogatni a rendezvényre hiszen egész hétvégén települési színpadi produkciók várják a közönséget, mellyel párhuzamosan zajlik a vitorlásverseny és a sárkányhajó verseny a Balatonon. A Települési Ízek utcájában már délelőtt óta javában főznek a települési csapatok és kóstolni is lehet az elkészült finomságokból. A családias hangulatú rendezvényen rengeteg gyerekprogram közül lehet válogatni: a Katica Tanya jóvoltából népi fajátékokkal ismerkedhetnek a kicsik, körhintára is felülhetnek, játszhatnak a Playmobil gyereksarokban, valamint kézműves foglalkozáson is részt vehetnek.

A rendőrség standjain játékos formában ismerkedhetnek a gyerekek a bűnüldözési feladatokkal, a rendőrségi autóval, ujjlenyomatot és rendőr-igazolványt is készíthetnek, valamint a Vodafone ? mint a rendezvény mobiltechnológiai partnere ? jóvoltából egy különleges és hatalmas kamion ? a Vodafone 5G Truck érkezett, ahol jövőbe mutató technológiákat próbálhatnak ki a látogatók két napon keresztül. Mindez interaktív virtuális kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bárki kipróbálhatja, hogy milyen érzés repülni, beszélgethet egy robottal, vezethet a szimulátorszékből egy kisautót és a gyerekeket egy carrera versenypálya is várja.

? A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így az utóbbi években folyamatosan fejlesztettük hálózatunkat a térségben. Ennek köszönhetően a tó teljes térségében elérhetővé vált a 4G+ hálózatát, mely így már 53 településen érhető el. A balatoni régió és a Vodafone közös története most tovább folytatódik, hiszen Zalaegerszeg, Budapest és Debrecen után a Nemzeti Regattára is elhoztuk az 5G élményt, a fesztivál látogatói kipróbálhatják az 5G adta lehetőségeket ? mondta el dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság alelnöke.

Az egészségmegőrzés jegyében a vendégek ellátogathatnak az egészségszigetre, ahol a Generáli szűrőbuszai és a La Roche-Posay ingyenes anyajegyszűrő sátrai állnak a rendelkezésükre állapotfelméréssel. A parton zajló programok mellett sétahajózásra is lehetőség van egész nap. A vásártéren különböző kitelepülő árusok várják az idelátogatókat.

Mindkét nap délutánján és estéjén sztárfellépőket is láthatunk és hallhatunk a nagy-színpadon, így szombaton fellép Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy, vasárnap pedig Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar. A MOL Nagyon Balaton Rendezvénysorozat részeként szervezett Nemzeti Regatta minden érdeklődőt vár Siófokon a Hajóállomáson! Az eseménnyel kapcsolatban minden információ és aktuális anyag a weboldalukon elérhető.

Szóljon hozzá!