ZETApress

hírportál

Édes kísértés Szombathelyen

Szombathelyen rendezik az Év Fagylaltja 2019. versenyt. Május 23-án csütörtökön egy napra a szombathelyi Fő térre a költöznek Magyarország legjobb fagylaltosai: a rendezvénytéren felállított sátorban rendezett versenyen választja ki a szakmai zsűri az Év Fagylaltját.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Savaria Turizmus Kft. által szervezett vetélkedés nyilvános, az érdeklődők meg is kóstolhatják az elkészült jeges édességeket, emellett számos program várja a vendégeket ? tudatta Grünwald Stefánia ügyvezető.

A cukrászdák, fagylaltozók versenyébe olyan fagylaltokkal lehet nevezni, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes állomány javítóval ? pl: szentjánoskenyérmag liszt, guarmag liszt, agar-agar, pektin, illetve ezek keverékei használatával ? tejes fagylaltok esetében főzéssel készülnek, lehetőleg tojás felhasználásával. (Neutro-k használata is engedélyezett, max. 5 g / liter adagolásban). Kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal, díszítésekkel ízesíthetők és díszíthetők, és a hagyományos technológiai sorrendet betartva kerülhetnek a tégelyekbe.

Díjazás: Év Fagylaltja vándorserleg, kategóriánkként 1-1 arany-, ezüst- és bronzérem, Közönségdíj, Kézműves Fagylalt Nívódíj és oklevelek. A szakmai verseny a szombathelyi Fő téren felállított sátorban zajlik majd, itt már reggeltől készülnek a különféle finomságok, a nevezők négy kategóriában versenyeznek a rangos elismerésekért. A kategóriák: kézműves fagylaltok, mentes-fagylaltok, céges gyártók fagylaltjai.

Ugyanitt szakmai előadások és bemutatók is lesznek. 10 órától kóstolhatja meg a nagyközönség az előző évek versenyein díjazott fagylaltokat, az idei versenyre benevezett édességeket délután fél négytől lehet majd megízlelni. A szakmai zsűri mellett helyi celebek is részt vesznek a bírálatban, a közönségzsűri tagjainak sorába azon szerencsések is bekerülhetnek, akik megosztják az esemény facebook-oldalát. Az érdeklődők 150 forintért válthatnak fagylaltjegyet, ezért egy gombóc finomság jár ? a bevételt a szervezők jótékony célra, tehetséges cukrász-fiatalok képzésére fordítják.

A szombathelyi Fő téren színpad és kitelepülők is várják az érdeklődőket, óvodai és iskolai csoportoknak több vetélkedőt szerveznek 11-től 18 óráig. A versenyekre jelentkezni előzetesen a Savaria Turizmus Nonprofit Kft-nél lehet, ugyanitt kérhető információ is a programokról a savariaturizmus@gmail.com emailcímen és a +36-94-510-160 stabil-számon. Részletes program:

10 óra Hivatalos megnyitó ? színpad
10 óra Előző évek nyertes fagylaltjainak kóstolása 13:30-ig a sátorban
11 óra Játékos vetélkedők kicsi- és nagy gombóckedvelőknek 18:00-ig a Fő térig
11 óra Szamóca Színház: Csipi-Csupi bábszínháza a színpadon
14 óra Zsűrizés, szakmai előadások, bemutatók a sátorban
14 óra Jumpplus World: Bánhegyi Adrienn & Kata előadása és interaktív workshopja a színpadon
15 óra Nagy Jonathan bűvész exkluzív, fagyis műsora a színpadon
15:30 Az aktuális versenyfagylaltok kóstolása a sátorban
16 óra Bongo Band koncertje
17 óra Év Fagylaltja 2019. eredményhirdetése a színpadon színpad
17:30 IX. Vas Megyei nyílt Pálinkaverseny eredményhirdetése a színpadon
18 óra Az Év Fagylaltja verseny nyertes fagylaltjainak kóstolása a sátorban
18:30 Zaporozsec-koncert a színpadon

Szóljon hozzá!