ZETApress

hírportál

Nemzeti Regatta Siófokon

A nyár első balatoni fesztiváljára, az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra! Összeálltak a települési csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai június 1-2-án szombat-vasárnap várják Siófokon a látogatókat.

A rengeteg színes, ingyenes családi program között fellép majd Vastag Csabi, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans-zenekar ? tudatta Gátonyi Barbara, BH Zrt. A benevezett magyarországi települések már készülnek a változatos megmérettetésekre, így az amatőr vitorlásversenyre, a Sió csatornán zajló sárkányhajó versenyre, valamint a Települési Ízek Utcájában zajló főzőversenyre. A minden bizonnyal látványos és izgalmas versenyeken kívül színvonalas bemutatkozó műsorokkal is készülnek a települések, melyekre majd a nagyszínpadon kerül sor.

A Települési Ízek Utcájában megismerkedhetünk a csapatok által képviselt magyarországi településekkel, hiszen a saját standokon mindenki bemutatja majd látnivalóit, az adott település értékeit. A jellegzetes ételeiket szakértő zsűri véleményezi majd, de a nagyközönség részéről is lehetőség lesz a kóstolására. A különböző versenyszámokat külön-külön is szakértő zsűri bírálja el, így sok értékes díj talál majd gazdára a kétnapos fesztivál keretében és a benevezett települések biztosan nem térnek haza üres kézzel.

Az idei Nemzeti Regattán háziasszonyként ? az elmúlt évek hagyományaihoz híven ? ismét Ördög Nóri fog közreműködni, a házigazda pedig Borbély Ferenc lesz, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is. Az esemény minden korosztály számára kínál programot és kikapcsolódási lehetőséget a parton és vízen egyaránt. A sztárfellépők mellett az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon is részt lehet majd venni, valamint a gyermekeket is rengeteg érdekes program, foglalkozás és felfedezni való várja majd a helyszínen.

A szervezők véglegesítették a benevezett települések listáját, illetve összeállt, hogy ki melyik versenyszámban indul. A vitorlásversenyen minden település részt vesz, a sárkányhajó futamon 25 település méri majd össze erejét, a főzőversenyen pedig összesen 36 település ízeit kóstolhatjuk meg. A stand-szépségversenyen 43 település standját bírálja majd a zsűri, a nagyszínpadon pedig 26 települési produkciót láthat a nagyközönség.

Május 14-én kedden a BAHART Facebook-oldalán is közvetített hajósorsolás keretében már arra is fény derül, hogy a vitorlásversenyen melyik település, melyik hajó fedélzetén, melyik futamban indul majd a versenyben. A MOL Nagyon Balaton Rendezvénysorozat részeként szervezett Nemzeti Regatta június 1-jén és 2-án minden érdeklődőt gazdag, ingyenes programkínálattal vár, mely igazi családi kikapcsolódást ígér minden korosztálynak a nyár kezdetén Siófokon! Az eseménnyel kapcsolatban minden információ és aktuális anyag idekattintva elérhető.

Szóljon hozzá!