ZETApress

hírportál

CzutorBorsók Kresz Gézával

CzutorBorsók lemezborítóVidéki járművekről szól a CzutorBorsók új gyereklemeze. A nagyvárosi közlekedési eszközök után a vidéki élet jellegzetes járművei és eszközei, például a kombájn, a lovaskocsi vagy éppen a rotátor a főszereplői a CzutorBorsók második gyereklemezének.

A Belmondo és a Nyers frontembere, Czutor Zoltán és társai, Pálfy Zsolt dalszerző és Zsombok Réka énekesnő ezúttal is játékos dalokat adnak elő a járművekről Kresz Géza tovább merészkedik címmel. A lemeze hamarosan kapható lesz országszerte a lemezboltokban, valamint online megrendelhető a Music Fashion Kiadó webáruházában ? tudatta Tölgyi Kriszta sajtóreferens.

Második gyereklemezét készítette el a CzutorBorsók nevű zenei formáció, amelynek alapítója a Belmondo és a Nyers rockzenekarok frontembere, Czutor Zoltán. Az ötgyermekes édesapa és zenésztársai két éve a nagyvárosi közlekedési eszközöknek szentelték a Kresz Géza utazásai című lemezt, amely a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg, ám ezúttal Kresz Géza tovább merészkedik, és felfedezi azokat a járműveket is, amelyekkel elsősorban vidéken találkozhatnak a családok.

? Az első lemezünkön a nagyvárosokra jellemző közlekedési eszközök, például a busz, a troli, a metró, a villamos, a hajó, a fogaskerekű, valamint a mentő és a kukásautó szerepelt a dalokban. Mivel tavasszal a családok is egyre többször utaznak és mozdulnak ki a szabadba, a gyerekek egyre többször kérdezik a szülőket, nagyszülőket például a mezőgazdasági gépekről, a vidék jellegzetes járműveiről. Éppen ezért Kresz Géza tovább merészkedik című lemezre írtunk dalt a kombájnról, a rotátorról és a lovaskocsiról is, de van egy dal a helikopterről, amivel permetezni is szoktak. Emellett van néhány olyan jármű, amelyek a városokban és a falvakban is előfordulnak, de az előző lemezről lemaradtak: így a tíz dal között helyet kapott egy-egy szerzemény a locsolókocsiról és a betonkeverőről, de még a gördeszkáról is ? mondta Czutor Zoltán Artisjus-díjas dalszerző, gitáros-énekes.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sOhFzSsy-qk[/youtube]

A tíz új dalt részben Czutor Zoltán, részben Pálfy Zsolt Zsolt komponálta, és most is szem előtt tartották a 3-10 éves korosztály érdeklődését, igényeit. ? Az első lemezünk megjelenése óta eltelt időben bőséges tapasztalatot gyűjtöttünk a CzutorBorsók koncertjein, ahol a színpadról figyeltük a gyerekek és szülők reakcióit. Ezek a személyes visszajelzések újabb élményeket adtak nekünk a dalszerzéshez, a szövegíráshoz és a hangszereléshez. Még inkább ráéreztünk, hogy milyen dallamok és szójátékok működnek leginkább, és milyen típusú refréneket énekelnek velünk teli torokból a gyerekek. A zenekar összetétele időközben némileg változott, mert Köles Eliza külföldön építi tovább a karrierjét, így a helyére Zsombok Réka, A Dal című műsorban megismert Acoustic Planet együttes énekesnője érkezett ? tette hozzá Czutor Zoltán.

Szóljon hozzá!