ZETApress

hírportál

Május végi művészeti sokszínűség

Május 25-e és június 2-a között ismét megérkezik a hazai kulturális élet kiemelkedő összművészeti eseménye a 4. Zsidó Művészeti Napok (ZsiMű) a főváros kulturális tereibe ? tudtuk meg délelőtt az Akácfa utcai Mazel Tovban.

Idén swing, jazz és popzenei koncertek, klezmer-operett, színházi előadások, filmvetítés, kiállítás és kortárstánc előadások színesítik a programkínálatot. Az előadók között ott lesz Jávori Ferenc és zenekara, Szulák Andrea, Szűcs Gabi, Kováts Kriszta, Szinetár Dóra, Náray Erika, Nyáry Krisztián, Mácsai Pál, Lukács Miklós, Horgas Eszter, Balint András, Ónodi Eszter, Dés László, Dés András Moran Magal, a Budapest Bar, a Budapest Ragtime Bánd, a Budapest Klezmer Bánd, a D’art és az Inversedance társulat, akik közül többen részt vettek és beszélgettek Veiszer Alindával a mai sajtótájékoztatón.

A ZsiMű célkitűzése egész évben lendületben maradni, új tehetségeket felkutatni, és minél többéi meríteni a zsidó és izraeli kultúra kifogyhatatlan tárházából. E gondolat mentén majd’ mindegyik művészeti ág képviselteti magát a ZsiMű ideje alatt, kiváló és népszerű alkotók tolmácsolásában immáron negyedik éve. A rendezvénysorozat minden programja bemutató is egyben, hagyományosan csak olyan produkciók kerülnek a ZsiMű sorozatába, melyeket itt is most először láthat a közönség.

Szóljon hozzá!