ZETApress

hírportál

Twickel Rosé aranyérme

Aranyérmes Twickel RozéAranyérmes lett a Twickel Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Kajmád Rosé bora a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen. A nagy múltú, több évtizede megrendezésre kerülő eseményen idén 238 bor közül választották ki a legjobbakat. Ebben az évben 8 bizottság összesen 50 zsűritagja véleményezte a nevezett tételeket.

Idén 54 termelő 238 bora képviseltette magát a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen. A nevezett tételeket összesen 8 bizottság 50 neves szakemberből álló zsűrije bírálta el. A borvidék jellegéből fakadóan a benevezett tételek nagy részét a vörösborok tették ki, de a minták között szép számmal szerepeltek rozé, illetve fehérborok is. A Twickel Kajmád Rosé 18 magas minőségű rozé bor közül került ki aranyérmesként ? tudatta Varga Zita Hella.

? A halvány, lazacszínű bor a megfelelő szüreti időpont kiválasztása mellett a Merlot, Kékfrankos és Pinot Noir ideális házasításával jött létre. Illatában üde szamóca- és málnajegyek uralkodnak, ízében a kellemes gyümölcsösséget friss, élénk savak támogatják hosszú lecsengésű zamattal ? árulta el Gódor Attila, a Twickel Szőlőbirtok borásza.

? Nagy büszkeség és komoly elismerés a régió egyik legnagyobb borversenyének aranyérmét megkapni. A rozénk már jó ideje népszerű a borfogyasztók körében, de a díjjal a szakmai megerősítés is megérkezett ? magyarázta báró Twickel György, a Twickel Szőlőbirtok tulajdonosa. A nyertes borokat a borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolóján mutatják be április 27-én szombaton a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban.

Twickel Szőlőbirtok Kft.

A Twickel család 1993-ban vásárolta meg a Szekszárdi Borkombinátot, majd Liszt-pincészet néven vezette be a piacra. A 200 hektáros Twickel Szőlőbirtok jelentős beruházások révén az elmúlt 25 évben az ország egyik meghatározó borászatává vált. Négy borcsaládjának köszönhetően mindenki megtalálja az egyéniségéhez és az alkalomhoz legjobban illő bort, a Twickel Liszt a mainstream, a Twickel Kajmád a prémium, a Twickel Gróf Zichy borok pedig a szuper-prémium kategóriában keresettek. A Twickel Baronesse borcsalád pedig a legkülönlegesebb Twickel ikon borokat foglalják magukba.

Zichy Mária Terézia grófnő adott nevet a Liszt pincészetnek 1993-ban, a család Liszt Ferenccel való barátságának tisztelete jeleként, halála után fia, báró Twickel György az európai és hazai trendeknek megfelelően a borászatot a tulajdonosról nevezte el, 2010-ben kiválva a Szekszárd Zrt-ből Twickel Szőlőbirtok Kft. néven vitte tovább a céget.

A Twickel Szőlőbirtok felelősen gondolkodó vállalkozásként fontosnak tartja a társadalmi szerepelvállalást is, ezért báró Twickel György édesanyja előtt tisztelegve létrehozta a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítványt, mely többek között Jószolgálat-díj pályázatával a különböző szociális területeken tevékenykedő személyek és szervezetek, valamint az önkéntes segítők és civil közösségek számára nyújt évről évre elismerést. A február 10-ei díjátadásról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!