ZETApress

hírportál

Keresd a kiskaput!

Megújul a Trafó! Régóta várt épületbővítés kezdődött a húsz esztendős Trafó Kortárs Művészetek Házában. A szeptemberben induló 22. évadban új terekkel, kávézóval, pénztárral, ruhatárral várja látogatóit az intézmény, a tavaszi időszakban pedig a Liliom utca 41-ből tudják megközelíteni a házat az érdeklődők.

A Trafó bővítése nem új keletű dolog: már az 1998-as nyitáskor készen voltak az úgynevezett II. ütem tervei, de forráshiány miatt ez nem valósult meg. A jelenlegi bővítési elképzelések 2014-ből származnak, ekkor még hajózási konténerek összeépítése, átalakítása volt az alapkoncepció. Ez alakult át több, időközben felmerülő igény miatt az évek során fém könnyűszerkezetes technológiává, ami az épület látványában nem okoz majd jelentős változást, viszont a kivitelezésben igen: az épület fém vázat kap, erre kerülnek fel a falpanelek szigeteléssel, burkolatokkal, s mindezek nagy részét a helyszínen készítik el.

Ennek a technológiának az az előnye, hogy gyors, és ? ha idővel megvalósíthatóvá válik a II. ütem ?, akkor elemei újrahasznosíthatóak lesznek. A Trafó továbbra is egyik legfontosabb törekvése, hogy a legújabb, leginnovatívabb előadások megtekintéséhez minél kényelmesebb teret biztosítson közönsége számára ? tudatta Drubina Orsolya, sajtókapcsolatok.

Szóljon hozzá!