ZETApress

hírportál

Díjat nyert a Szenes Iván tér!

Szenes Iván térEzernél többen neveztek be a hazai zenei élet Oscar-díjára a Fonogram-díjra. A hagyományos slágerzene kategória győztese Szenes Andrea és Iván: Szervusz Szenes Iván tér című albuma lett ? tudatta Benkovich Adrienn PR asszisztens, PResston PR.

? Nagy boldogság, hisz apukám Szenes Iván a napokban lenne éppen 95 esztendős. Ennél szebb ajándéka nem is lehetne, minthogy megkapja a legnagyobb zenei díjat a mai könnyű-zenészektől ? vette át a díjat Szenes Andrea, az író lánya, aki a címadó dal, a Szervusz Szenes Iván tér szerzője is egyben. A slágert Bodrogi Gyula, Iván legjobb barátja előadásában ismerhette meg a közönség és vált a Szenes Iván tér slágerévé. ? Iván zseni, utánozhatatlan, több mint 2000 dal, 200 színdarab, tucatnyi film, számos televíziós műsor, mostanra pedig már egy tér is fűződik a nevéhez, amelyről egy slágerdal is született ? tette hozzá mosolyogva Bodrogi Gyula, a nemzet színésze.

A józsefvárosi Szenes Iván tér igazi magyar kultúrtörténeti tér. A legtöbb magyar sláger szülőhelye. Itt élt és alkotott Szenes Iván egész életében és édesapja, a ’30-as évek népszerű dalköltője Szenes Andor is, akihez erre a térre járt ki Kálmán Imre és Lehár Ferenc. Ez a hely olyan dalokat jegyez, mint az Ott fogsz majd sírni, Ma önről álmodtam, és a Maga rég nem lesz a világon című számok. A térre mára már több mint tízezren látogatnak el évről évre, hogy részt vegyenek Budapest egyik legnagyobb rendezvényére, a Szenes Iván Emlékkoncertre.

A Szenes dalsereg kapitányának lánya, aki egyben a hazai női talkshow megteremtője, az MTV egykori műsorokért felelős alelnöke és az album címadó dalának szerzője Facebook-oldalán így mondott köszönetet: És elsőként Nektek, Fonogram-díjat nyert a Szervusz Szenes Iván tér!! Ezzel elindítottuk Iván 95. szülinapjának áprilisi ünneplését! Köszönöm mindenkinek, aki támogatott és azoknak is, akik ellenem voltak, hisz még nagyobb teljesítményre késztettek.

Nemcsak a húszéveseké a világ, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Mindenkinek van egy álma, Egy Duna-parti csónakházban, Hip-Hop jön Vuk, Szeretni bolondulásig, Mondd miért szeretsz te mást, Hosszú az a nap, Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Kislány a zongoránál, Úgy szeretném meghálálni, Engem nem lehet elfelejteni ? néhány dalcím az albumról, amik a legendás előadók ismert előadásain túl fiatal tehetséges énekesek feldolgozásában is hallhatóak.

Az album exkluzivitását adja, hogy Koós János életének utolsó Nem vagyok teljesen őrült című dalfelvétele is hallható rajta. Szenes Iván kedvenc dalának a Hosszú az a napnak Burai Krisztián különleges feldolgozása ad újabb értelmet, amit Opitz Barbival közösen ad elő. A számnak szülinapi ajándékként a héten lesz a videoklip premierje.

Az album további különlegessége, hogy három dalt maga a szerző előadásában ismerhetünk meg, valamint életének utolsó slágere ? amelyet eddig még csak ő énekelt ? a Régimódi zene most először kerül kiadásra. Az album győztes énekes csapata: Bodrogi Gyula, Kocsis Tibor, Burai Krisztián, Opitz Barbi, Korda György, Balázs Klári, Koós János, Patocska Olivér, Nyári Károly, Nyári Edit, Nyári Aliz, Balázs Fecó, Fási Ádám, Fási Zsüliett, Postás Józsi, Malek Andrea, Király Linda, Zalatnay Cini és Vastag Tamás.

Szóljon hozzá!