ZETApress

hírportál

Telt-ház lesz a Balatonon

Már most majdnem teljes telt-ház az idei Nemzeti Regattán! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án szombat-vasárnap a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiváljára várják Siófokon a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket ? tudatta Gárdonyi Barbara marketing munkatárs.

A kétnapos országos seregszemlének ismét Ördög Nóra lesz a háziasszonya, házigazdája pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is. Az eseményen ingyenesen látogatható koncertek keretében fellép Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans-zenekar! A szervezők garantálják, hogy két napig újra egymásra mosolyog az ország a Balaton partján!

Március végéig már 48 település küldte be hivatalos, írásbeli jelentkezését, így a teljes telt-házhoz jelenleg már csak két további település számára maradt kiadó hely az idei kétnapos családi fesztiválra. A résztvevő települések amatőr vitorlásversenyen és a Sió csatornán megrendezett sárkányhajó bajnokságon egyaránt megmutathatják tudásukat, valamint különböző produkciókkal mutatkozhatnak be a színpadon, illetve az Ízek Versenyén is megmérettethetik magukat, településük ízvilágát Siófokon június első hétvégéjén.

Az országos esemény mottója: A Balaton nem csak a régióban élőké, hanem egyben Nemzeti Kincsünk is! Ez alapján a rendezvény kifejezett célkitűzése, hogy az ország minden szegletéből érkezzenek települések. Az évek során folyamatosan növekedett a nem Balaton parti települések aránya a Nemzeti Regattán. Az első évben, 2016-ban a nevezett településeknek még csak 47%-a érkezett a Balaton üdülőkörzettől távolabb fekvő helyekről, 2017-ben ez a százalékos arány már 61%-ra, míg a tavalyi évben 70%-ra növekedett.

A nevezések jelenlegi állása szerint idén is eléri majd a 70%-ot a nem a magyar tenger partjáról érkező települések aránya. A rendezvényre kilátogató közönség már biztosan találkozhat Budapest, Győr, Miskolc, Pécs vagy Kaposvár csapataival. Teljesül tehát a rendezvény célja, hogy az ország minden részéből érkezzenek települések és ismerkedjenek meg a vitorlázással, miközben saját értékeiket is be tudják mutatni a nagyközönségnek a Balaton partján. Örömünkre szolgál, hogy többek között olyan településeket tudunk idén is vendégül látni, mint például Füzér, Gönc, Körmend, Zirc, Makó vagy Hajdúnánás.

Az ingyenesen látogatható fesztiválon mindenki megtalálja magának a kedvére való kikapcsolódást, hiszen a szervezők minden korosztályra gondoltak. A koncertek, színpadi produkciók és a vízen, illetve parton tartott versenyek mellett az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon is részt lehet majd venni, a gyermekeket pedig többek között ugrálóvár, körhinta kézműves gyereksarok is várja.

A települések, az egyes tájegységek gasztronómiai kínálatával a Települési Ízek Utcájában lehet majd ismerkedni, ahol a települések a két nap alatt saját programjaikat, turisztikai értékeiket, hagyományaikat és nevezetességeiket, látnivalóikat egyedi arculati elemeikkel kültéri sátorstandon mutatják be. Érdemes kilátogatni erre a siófoki szezonindító eseményre az érdeklődőknek, hiszen a gazdag, ingyenes programkínálat igazi családi kikapcsolódást ígér minden korosztálynak a nyár elején! A még nevezni kívánó települések a weboldalról is letölthetik a nevezési lapot, az érdeklődők ugyanitt tájékozódhatnak a versenyekről, illetve az aktualitásokról.

Szóljon hozzá!