ZETApress

hírportál

Sarud Újbudán

Budapest egy hétig látja vendégül Sarudot, a Tisza-tó gyöngyszemét. Fantasztikus délelőtt volt az eReSz Klubban, ahol Sarudról és a Tisza-tóról beszélgettek az érdeklődők az Élményfalu létrehozóival. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Nagyon tartalmas és motiváló rendezvény sorozat indult útjára ? aki eddig nem ismerte a Tisza-tavat, az is kedvet kaphat hozzá, hogy ott töltse a nyarat. Rádi Károly megnyitója után Tilcsik István sarudi polgármester engedett bepillantást mindennapjaikba, annak a falunak az életébe, amely az utóbbi években rohamos fejlődésnek indult a Tisza-tó partján.

Utána Németh Csaba mesélt a Sarudon készített fotóiról. Láthatunk csodálatos természetfotókat, de a falusi élet ünnepeit és az Élményfalu hangulatát is elhozta hozzánk. A gyerekparadicsom egy részét is megismerhetjük képeiből, hiszen Európa második legnagyobb vízi-játszótere, trambulinparkja és az idei évtől a Kalandparkja is várja az örökmozgókat. Csaba után Hettinger Ágnes festőművésszel ismerkedhettünk, aki a Tisza-tó különböző évszakbeli arcait mutatta be munkáiban. Fantasztikus festményeit és Csaba szép fotóit március 31-ig láthatjuk az eReSz Klubban.

Horváth Szabolcs, a HelloHal Étterem tulajdonosa szép előadást tartott a Tisza-tóról és halairól, fotóival illusztrálva. Finomságokkal is ellátott minket, melyek afrikai harcsából készültek. Halkrém, halkolbász és más halas ételek foglaltak helyet a friss bagetten. Végül Kücsön Gyula, a Sarudi Élményfalu megálmodója és létrehozója mesélt a Kalandpart, az Élményfalu és a vízi-sportok lehetőségeiről. Megtudhattuk, hogy szinte az összes evezős sport elérhető Sarudon, de a Tisza-tó körüli biciklitúra is igen jó kikapcsolódást és nem utolsó sorban gyönyörű látványt nyújt. Pompás szálláshelyekkel várják az ide érkezőket, autentikus környezetben.

Az előadások végeztével a polgármester úr az önkormányzata nevében finom pálinkával és sulyomból készült csokoládéval ? egy Tisza-tavi különlegességgel ? kedveskedett a vendégeknek, de hozott sarudi fonott kosarat és cirokseprűt is, melyeket a kerámiákkal együtt március 31-én vasárnapig, 15 és 18 óra között a Budapest XI. Fadrusz utca 5-beli eReSz Klubban, ahol a helyi régi érdekes dokumentumok is megtekinthetők, sőt egy hétig a város címerére is itt vigyáznak.

Szóljon hozzá!