ZETApress

hírportál

Badacsony New Yorkban

Különleges mesterkurzusok és új, kedvezményes jegyárak a Badacsony New Yorkban exkluzív kóstolón holnap délután. 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. 16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Idén a tavalyinál is több kiállító fogadja a látogatókat március 09-én szombaton a hagyományos borvidéki bemutatkozáson: ezúttal 38 borászat több mint 160-féle bora mellett 13 turisztikai szolgáltató kínálata várja a látogatókat az Erzsébet körúti New York Palota Róma-termében.

? A sétakóstoló mellett mindig nagy hangsúlyt fektetünk mesterkurzusainkra is. Idén dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens lesz az egyik előadónk. A Badacsony Régió fantasztikus változatosságát mutatja be badacsonyi, Szent György-hegyi, csobánci, tóti-hegyi, szigligeti, örsi-hegyi, ábrahámhegyi borokon keresztül. Előadásának címe: Badacsonyi Hegylakók ? Fedezzük fel együtt a Badacsony Régió Hegyborainak finom különbségeit. A másik előadónk Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfje zsűritagja. A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, badacsonyi borok és ínyenc ételek közötti harmónia világába avatja be a résztvevőket ? mondta el Váli Péter, a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület borásza, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidéki bemutatkozást.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra már lehet elővételben vásárolni a weboldalon 6900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8900 forintért. A szervezők az érdeklődők figyelmébe ajánlják az alábbi, újdonságképpen bevezetett kedvezményes jegyárakat, illetve a hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal közönséget megcélzó diákjegyeket: Aki mesterkurzusra is foglal, annak az alapjegy csak 5900 forintba kerül. Minimum 5 alapjegy foglalása esetén kedvezményes jegyár: 5900 forint/db. Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóknak ? nappali és levelező tagozatosoknak egyaránt ? az alapjegy ára: 4900 forint. Szakirányú felsőfokú képzőintézmények hallgatóinak az alapjegy ára: 3500 forint.

Szóljon hozzá!