ZETApress

hírportál

Kultúrsas lovagok Újbudán

Március 1-én pénteken 17 órától az újbudai kulturális negyed bejáratánál elhelyezkedő Danubius Gellért Hotel különterme adott otthont a Római Sas Birodalom Rendje avatási ceremóniájának.

A nemzetközi eseményen a Római Sas Rend elöljáróin kívül részt vettek a KMFAP, az Order of Cyprus, a Szent György Rend és az 1956 Magyar Nemzetőrség megbecsült tagjai, a Máltai Hórusz Spirituális Rend, az ANAHITA Rend, a Szent Hippokratész Gyógyító Rend, a Jeruzsálemi Oroszlános Rend tisztségviselői is.

Janus Maximus A. Primus Imperium Maius et Pontifex Maximus a ceremónia megnyitó beszédében üdvözölte az újonnan felesketett lovagrendi tagokat, kiemelve a rend célját, mely szerint A világ a mai helyzetében megköveteli, hogy különös tiszteletet tanúsítsunk a szövetséges nemzetek és barátaik iránt, ezért III. Victor Emmanuel, Olaszország és Albánia királya, Etiópia császára új lovagrendet alapított azon külföldi állampolgárok számára, akik Olaszország érdekében érdemeket szereztek.

A történelem és a királyi akarat ez, amelyek a Római Sas Rendet és más lovagrendeket megkülönbözteti a többi civil szervezetektől. Róma a világtörténelem során mindig a kultúra hazájaként foglalta el helyét a világban, ezért lovagrendje is nagy figyelmet fordít a kultúrára és a művészetekre.

Ennek köszönhetően és a több éve tartó szívvel-lélekkel végzett munkájuk elismeréseként hívták meg a lovagrend tagjai közé Szalai Klárát és Rádi Károlyt, az eReSz Galéria létrehozóit, kiknek munkásságát már többször bemutattuk hírportálunkon. Némethné Klein Edit galériabeli Útkereséséről idekattintva olvashatunk.

A csillagok együttállására sok jel mutat. Jelenleg a Sas évében járunk és a két kinevezett új Sas is Újbudán végzi kulturális tevékenységét, sok amatőr művésznek megjelenési lehetőséget biztosítva. A rend tagjainak feladata az, hogy a széteső világunkba visszahozzák a civilizáció és a demokrácia szellemét, Róma történelmi örökségét, hagyományainak ápolását, a kultúra terjesztését.

Szalai Klára és Rádi Károly ezért küzdött és folytatják továbbra is ezt a szent harcot a Fadrusz utcai eReSz Galériában, ahol szeretettel várnak minden érdeklődőt. Következő kiállításuk március 06-án szerdán 18:30-kor nyílik, ahol Török Krisztina textil és absztrakt képeit, szobrait és ékszereit állítják ki. Potentatem et honor!

Szóljon hozzá!