ZETApress

hírportál

Csokrot kapott Enikő

Guba Ági virágkötő mester immár 17-ik alkalommal adta át ma délután a Valentin napi szeretetcsokrot. Az idei díjazott Eszenyi Enikő, a Vígszínház színész-rendezője lett. A jeles eseményre az 1990-es rendszerváltoztatás óta minden év február 14-e környékén kerül sor.

Enikő felettébb rangos társaságba keveredett. Elég csak Göncz Árpádra, vagy Gönczöl Katalinra gondolni a ma is élők közül. Sajnos az egykori díjazottakból Szász Endre és Faludy György már elhunyt. S hogy milyen sokszínű a mezőny, azt az is bizonyítja, hogy közöttük van Popper Péter és Geszti Péter egyaránt.

Kertész Zsuzsa, a Valentin napok állandó háziasszonya arról beszélt, hogy Ági egyszemélyes kuratóriumként a számára fontos embereknek adja át virágait. Mindenkit egyénre szabottan jutalmaz. Mivel Enikő nem szereti a vágott virágot, őt nem is ilyennel lepte meg. Egy arab kosarat kapott tele virággal, s egy gyönyörű fejdíszt virágokkal teletűzdelve. S hogy miért épp ezeket? Hogy emlékeztesse vígszínházbeli szerepére az Össztáncban.

A helyszínek is mindig mások voltak a 17 év során. Akadt köztük lipótvárosi és új-lipótvárosi, valamint temető melletti budai étterem egyaránt. Ma délután ugyancsak Budán, a Vérmező szomszédságában gyűltünk össze. A Magyar jakobinusok tere 1. szám alatt nyitotta meg Ági két héttel ezelőtt újabb virágboltját. A szűk helyiségben sok fotós és tévés szorongott, de nem panaszkodtunk. Mindent legyőzött a szeretet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Új-régi szinigazgatók

Szóljon hozzá!