ZETApress

hírportál

Operabál és rongyos bál

Tegnap este az Operaházban frakkos lovagok és estélyi ruhás dámák ropták a táncot a jótékonysági bálon. A drága belépőkért négyfogásos vacsora, a legolcsóbbért csak a látvány járt, de ez sem volt akármilyen! 8 órakor nyitották ki a kapukat, de a délutáni főpróbára harminc nyugdíjas párt meghívtak.

S hogy miből állt a jótékonyság? A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei délben ezer adag gulyást osztottak ki a rászorulóknak a báli bevétel töredékéből. S mit takart a rongyos szó? Az Andrássy út páratlan oldalán, az Operaházzal szemben este sokan tüntettek a társadalmi igazságtalanság ellen, s a szegények és gazdagok közötti mind mélyebb szakadék megszüntetéséért.

Sztárvendég a Greenpeace-nél

Az Operabál előtt egy híres hollywoodi híresség, Daryl Hannah tette tiszteletét ma a budapesti Greenpeace irodában. A bál díszvendége kereste meg a szervezetet, hogy az őt igazából érdeklő témáról, a környezetvédelemről beszélgessen velük. Természetesen örömmel tettek eleget a kérésének. A menedzserekkel való örömteli egyeztetések után létre is jött a találkozó, s három kampányukhoz is csatlakozott, tudatta Sajtóirodájuk.

A vendég aláírta a főpolgármesteri hivatalnak címzett, levegőszennyezettség ellen tiltakozó képeslapjukat, nagy örömmel vette át tőlük egy négyzetméternyi verespataki föld tulajdonjogát, valamint nevét és arcát adta a Greenpeace Energy Revolution című globális megújuló energiastratégiájához. Megetették, -itatták fair-trade finomságokkal, és még egy Greenpeace-es dzsekivel is megajándékozták, mely annyira megtetszett neki. A márkás holmit csak keveseknek osztogatják, de a hírességgel kivételt tettek.

Daryl rendkívül kedves ember és nagyon tájékozott a környezetvédelmi témákban. A menedzserek és testőrök alig tudták elrángatni az irodából, olyan jól érezte ott magát. Bővebben a vasárnapi Híradóban és a hétfői Fókuszban tudósít a témáról az RTL Klub. Addig is a ma délutáni tömegdemonstráción találkozhatunk a zöld aktivistákkal a Deák térről induló felvonuláson. Igaz a művésznő itt már nem lesz jelen.

Szóljon hozzá!