ZETApress

hírportál

Újabb árverési rekord!

Plüssmacik az aukción44 millió forintos rekordbevétellel zárult a tegnap esti Jótékonysági Maci Aukció: Eperjes Károly felajánlásaiért összesen 6,5 millió forintot adott két licitáló ? derült ki híradásukból. A november 21-ei sajtóközleményük idekattintva olvasható.

Az összegzés szerint a 8. alkalommal megrendezett jótékonysági árverésen a Kossuth-díjas színművész csacsija és személyes tárgya kelt el a legmagasabb áron, utána Roberto Carlos és kisfia, Cristofer Da Silva plüssmedvéje és személyes tárgyai végeztek, melyek összesen 4,5 millió forintért találtak új gazdára.

Arnold Schwarzenegger és Antonio Banderas hollywoodi sztárok mackóiért is jelentős licitálás folyt, előbbi négymillió forintért, utóbbi 3,7 millióért kelt el. Kétmillió fölött kelt el Taróczy Balázs mackója, egymillió forintnál is többet fizettek Benedek Miklós, Böjte Csaba és Temesvári Andrea plüsseiért, Horváth Ádám és Gera Zoltán felajánlása pedig egy-egymillióért talált gazdára. Az adományozók között volt mások mellett Andy Vajna is, aki összesen 13,6 millió forintos felajánlással támogatta a fogyatékkal élőket.

Az árverésnek is otthont adó Premier Kultcaféban a 2015-ös nyitás óta 11 fogyatékkal élő dolgozik, köztük autisták, Down-szindrómások és hallássérültek. Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány elnöke elmondta, hogy még több fogyatékossággal élő személynek szeretnének munkát adni, ezért tervezik egy 60 férőhelyes étterem nyitását is 2019/20-ban, ahol további megváltozott munkaképességű személyt szeretnének foglalkoztatni. Jövőre megújulhat a Maci Aukció is, mert az online licitálás elindítását is tervezik.

Szóljon hozzá!