ZETApress

hírportál

Coelho újabb Naptára

Coelho NaptáraVéget ért a karácsony, újévre készülünk. Szarvas István Paulo Coelho: Inspiráció ? Naptár 2010 című könyvének bemutatóján járt.

Másodízben adott ki gyönyörűen illusztrált könyvszerű határidőnaplót az Alexandra Kiadó. A naptárt Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Az író 1947-ben Rio de Janeiróban született, s 2002-től az ABL (Brazil Irodalmi Akadémia) tagja. A végtelenül szimpatikus, szerény írót egyesek a szavak alkimistájaként tartják számon.

Korunk egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestseller-listákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. Eddig 56 nyelvre lefordított alkotásait 150 országban ismerik, vallási hovatartozástól és kulturális elkötelezettségtől függetlenül. A műveiben érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat, és a világ újfajta megértését keresik.

2008. decemberében könyv jelent meg életéről, melynek címe: A mágus Paulo Coelho élete. Írója Fernandó-Morais, magyarul is kapható, az Athenaeum Könyvkiadó adta ki. Október 20-án debütált filmje a The Experiental Witch.

2005. áprilisában módom volt találkozni vele Budapesten a Gellért Szállóban, ahol kölcsönösen Obrigadót (köszönöm portugálul) mondtunk egymásnak. Én azért, mert dedikálta a Hetedhéthatár áprilisi számát, ő pedig a tőlem kapott Hetedhéthatárt köszönte meg.

IllusztrációKedvcsinálónak két idézet a naptár-gyöngyszemből: Isten a világban minden ember számára kijelölte az utat. Most csak követned kell a sajátodat. ? Az Alkimista. Minden fényharcossal előfordult már, hogy nem teljesítette spirituális parancsait. Ezért a fény harcosa. Mert átélte mindezt, mégsem vesztette el a reményt, hogy jobbá lehet, mint volt. Ezért vannak fényharcosok. Mert hibáznak. Mert kérdéseket tesznek fel maguknak. Mert okokat keresnek és bizonyos, hogy találnak is. ? A tökéletes vezetőt keresve.

A naptár illusztrációt Catalina Estrada, Barcelonában élő és dolgozó kolumbiai művész készítette. A nemzetközileg elismert illusztrátor már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás ? tudatta Szarvas István.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Paulo Bridája | ZETApress

Szóljon hozzá!