ZETApress

hírportál

Bajnai üdvözlet

Boldog karácsonyt!A karácsony a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe, de kitüntetett helye van mindannyiunk életében függetlenül attól, hogy hívők vagyunk-e. A karácsony közös élménye mindenki által megélhető, aki reménnyel tekint a jövőbe, és szeretettel fordul mások felé ? kezdődik a kormányfő karácsonyi üdvözlete.

A karácsony legfontosabb üzenete a remény és a szeretet. Ezekre különösen nagy szükség van a maihoz hasonló nehéz, embert próbáló időkben. Ilyenkor nagyobb türelemmel, megértéssel és szeretettel viseltetünk egymás iránt. Mindnyájunknak arra kell törekednie, hogy ez a hétköznapokon is így legyen.

Nehéz évet hagy maga mögött Magyarország, és komoly megpróbáltatásokkal kell szembenéznünk jövőre is, de jó úton vagyunk. Az ország és a polgárok ma nagyobb biztonságban vannak, mint fél-, vagy egy évvel ezelőtt, már megkezdődött a kilábalás a válságból, de valamennyiünknek tenni kell azért, hogy tovább tudjunk haladni a válságból kivezető úton. Ez az előttünk álló hónapok feladata, ez valamennyi döntéshozó felelőssége.

Ma különösen fontos tenni azért, hogy a társadalom összezárjon, hogy egységet és egyetértést tudjon felmutatni a legfontosabb kérdésekben, az alapvető értékekben. Ezt támogatni és elősegíteni feladata és felelőssége az államnak, a politika és a közélet tagjainak, az egyházaknak és a civil szervezeteknek is. Fontos, hogy ebben a felelősségben osztozzon mindenki, aki másokon segíteni kész és képes.

Bízom abban, hogy ennek köszönhetően nagyobb békesség és több megértés uralkodik majd a közéletben és az otthonokban egyaránt. A mindennapokban éppen úgy, mint az ünnep óráiban. Ebben a hitben kívánok boldog, békés karácsonyt Magyarország minden polgárának: Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

Szóljon hozzá!