ZETApress

hírportál

Red Bull Rubik-kockával

Szárnyakat kap az ikonikus Rubik-kocka. Új szintre emeli a legendás fejtörőt a Red Bull. Vakmerő extrém sportokat követően legendás magyar logikai játék mellé áll a Red Bull. A világszerte ismert energiaital márka ezúttal a Rubik kockának ad szárnyakat és repíti egészen új magaslatokba.

Az egyenes kieséses rendszer formátumának bevezetésével a legjobb és legbátrabb sportolók versenyezhetnek egymással az egyedi trófeákért és értékes nyereményekért. A nemzeti selejtezőkön győztes játékosok ? köztük a magyarok is ? a bostoni finálén képviselhetik hazájukat, ahol a világ legjobb kockásai mérkőznek meg egymással ? tudatták sajtósaik.

Május 27-én a magyarokon a sor, hogy eldöntsék, ki képviselheti a legendás kocka szülőhazáját a bostoni világdöntőn. A budapesti selejtezőn az ikonikus logikai játék feltalálója, Rubik Ernő is részt vesz. ? A Kocka az intelligenciát és a játékosságot ünnepli, a sportszerű kockázás pedig világméretű rajongói közösséget vonz az ilyen eseményekre ? mondta el a feltaláló.

Minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit szintén a helyszínen szurkol majd a magyar versenyzőknek. ? Nagyon izgalmasnak tartom, hogy egy olyan új szellemi sport születik, amelyben a sakkhoz hasonlóan egy az egy ellen játszhatnak a felek. Ami rendkívül szimpatikus a versenyben, hogy a női játékosok révén a nemek közötti egyenlőségre is felhívják a figyelmet a világbajnokságon, magyarként pedig csodálatos érzés, hogy a Red Bull is felfigyelt a nem mindennapi fejtörőnkre ? mondta el a sakkozónő.

Bár minden hetedik ember a világon tartott már a kezében Rubik-kockát, jóval kevesebben vannak, akiknek sikerül is kirakni. Ahhoz pedig, hogy valaki profi versenyzővé váljon, kevesebb mint egy perc alatt kell megoldania a logikai játékot. A hírhedten nehéz fejtörő kirakásának jelenlegi Guinness rekordja ugyanis mindössze 4,22 másodperc. A néhány százezer fős sportkockázó közösség számára közel ezer helyi és nemzetközi verseny kínál lehetőséget arra, hogy megmutassák tehetségüket.

Az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokságon a világ legeredményesebb kockázói mérhetik majd össze tudásukat szeptember 22-én Bostonban. Ezt megelőzően Brazíliától Japánig, Angliától Indiáig, több mint 15 országban tartanak majd selejtezőket. Innen, valamint az online szabad-kártyás rendszeren keresztül bekerült győztesek repülhetnek tovább a világdöntő helyszínére, Bostonba. A bajnokságon bárki elindulhat, hogy megküzdjön a leggyorsabb Rubik kockázó címért és részesüljön a verseny harmincezer dollár (mintegy nyolcmillió forint) összértékű nyereményeiből, vagy további, egyedi szponzorált trófeákra tegyen szert.

A Red Bull Rubik-kocka vb a Red Bull Mind Gamers része, amely olyan globális mérkőzéseknek ad otthont, ahol világszerte a legnagyobb Mind Gamerek mutathatják meg képességeiket különböző problémamegoldást igénylő játékokban, a szabaduló szobáktól a Rubik kockák szupergyors kirakásáig. A magyarországi selejtező időpontja: május 27-e vasárnap. A döntők várhatóan 17 órától kezdődnek az erzsébetvárosi Tesla Loft Hallban, a Kazinczy utca 21-ben.

Szóljon hozzá!