ZETApress

hírportál

Nyelvőröket jutalmaztak

Ma délelőtt átadták a Parlamentben a 2017-es Magyar Nyelvőr Díjakat. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs államtitkára beszédében hangsúlyozta a magyar nyelv összetartó erejének szerepét, a kultúra és az anyanyelv jelentőségét a társadalomban. A 2016. december 22-ei díjátadásról idekattintva olvashatunk.

A Magyar Nyelvőr Díjat minden esztendőben olyan személyek kaphatják, akik sokat tettek a magyar nyelv ápolásáért a határon innen és túl. A Magyar Nyelvőr Díj díjazottjait három terület képviselői közül választotta ki a Magyar Nyelvőr Alapítvány Kuratóriuma a külhoni magyarok köréből, a Magyarországon élők köréből, valamint azok közül, akik a legtöbbet tették az alapítvány céljainak megvalósításáért.

Ezen kívül elismerő oklevéllel és szintén pénzdíjjal jutalmazzák a határon túli pedagógusokat, akik sokat dolgoztak a magyar közösség megmaradásán, amit Majla Júlia kapott. Magyar Nyelvőr Díjban részesült: Szabómihály Gizella, Antalné Szabó Ágnes és Laczkó Krisztina. ? Rendkívül fontos, hogy elismerjék azok munkáját, akik áldozatos munkával küzdenek azért, hogy a határon túli diákok magyar nyelven tanulhassanak lakókörnyezetükben, hogy anyanyelvüket minél szélesebb körben szabadon használhassák ? emelte ki Keszi István, az Alapítvány alapítói jogainak kezelője.

Szóljon hozzá!