ZETApress

hírportál

Sün Peti az óvodában

Sün Peti és barátaiEgy nagymama, egy édesanya. Egy cégvezető, egy színésznő. Egy írónő, egy illusztrátor. Két ember találkozása egy mesekönyvben. Különböző utakon indultak el, de egy úton folytatták. Így született meg Sün Peti teljes története Kepes Ágnes tollából, Oszter Alexandra bájos illusztrációival ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

Sün Peti történetein keresztül megismerkedhetünk Gida Gedeonnal, Mókus Mirtillel, Vidra Vazulkával, vagy NyulamBulam és Borz Berta óvónénikkel, de Csigabiga Béláék rokonságával is. Végül a Sün családdal együtt mi is ellátogathatunk az Almakukac Fesztiválra. Kepes Ágnes meséi a négy-hatéves korosztály életének történéseit, örömeit és bánatait ültetik az erdei állatok világába. A rövid, kedves meséket Oszter Alexandra bájos illusztrációi teszik teljessé.

A Sün Peti és barátai ? Kalandok az erdei óvodában című mesekönyv az Alexandra Kiadócsoporthoz tartozó Officina ’96 Kiadó gondozásában jelenik meg a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. A mesés-rajzos könyvbemutatóján holnap 11 órától Szily Nóra beszélget az alkotókkal a Nyugati téri Alexandra Pódiumon. Az Alexandra Könyvjelző Magazin márciusi számában Dorogi Szilvia készített interjút a két alkotóval.

Szóljon hozzá!