ZETApress

hírportál

Játszani is engedd!

A homo ludenst ? a játszó embereket ? ismét szavazásra hívják: immáron 5. alkalommal lehet voksolni az Ország Játékára mától november 12-én vasárnap éjfélig ? tudtuk meg a mai sajtóreggelin a Gellért Szálló földszintjén. Fotóink Lantai József felvételei.

A verseny, amely rövid idő alatt a hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedőjévé vált, a közönség szavazataira és neves szakmai zsűri véleményére alapozva oszt közönség- és szakmai díjat 9 játékkategóriában. Tavaly már 50 játék nevezett, amire 43 ezer szavazat érkezett, idén a játékok száma közel százra emelkedett, és a szavazatok számánál is nagyjából duplázásra számítanak a szervezők. Az Ország Játéka verseny jótékony célokat is szolgál, a szavazók megjelölhetik kedvenc óvodájukat és bölcsődéjüket, s a legnépszerűbb három óvoda és bölcsőde a nevezett játékokból értékes csomagot kap ajándékba.

A verseny félidejében ? november 5-én vasárnap ? a szervezők Ország Játéka játszónapot szerveznek az Akvárium Klubban, ahol 1000 m2-en élőben lehet kipróbálni a nevezett játékokat, és rögtön szavazni is lehet a kedvencekre. A játszónapon rengeteg társas- és építőjáték lesz, igazi autót firkálhatnak össze a gyerekek, részt vehetnek kézműves foglalkozáson, arcfestésen, találkozhatnak a Nickelodeon kedvelt figuráival, SpongyaBobbal és Dórával, a felfedezővel vagy a Mancs őrjárat által inspirált hatalmas puzzle-lel. A színpadon délelőtt az Eszter-lánc Mesezenekar, délután pedig az Alma Zenekar várja a gyerekeket. Míg a gyerekek játszanak, az apukákat drónok várják tesztreptetésre.

Mára a verseny független szervezésű országos eseménysorozat. Főszponzora a 2013-ban alapító JátékNet. ? Minden évben sokan fordulnak hozzánk, hogy milyen játékot javaslunk karácsonyi ajándéknak. A JatékNetnél büszkék vagyunk rá, hogy mi mindig a legjobb segítséget tudjuk adni: a több mint tíz éves tapasztalatunk mellett a közönségszavazatok és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek véleménye a legfontosabbak ? mondta el Őri Gergely, a JátékNet ügyvezető igazgatója.

A szakmai zsűrit Pierrot vezeti, aki már 20 éve neves játékfejlesztő. Interaktív könyveket is készét, a 2013. december 13-i bemutatóról idekattintva olvashatunk. Kérdésemre elmondta, hogy a következő DVD karácsonyra jelenik meg angol nyelven. Szerinte a jó játék felér egy jó iskolai órával, ezért neki személy szerint fontos, hogy mindig újabb és újabb minőségi játékokra hívják fel a figyelmet a versennyel. A nyertes játék használhatja az Ország Játéka lógóját, kapaszkodót nyújtva ezzel a szülőknek a játékvásárlásnál a játékok tengerében. Olyan szempontokat értékelnek, mint a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, a játékok innovációja, kreativitása, minősége, tartóssága.

A szakmai zsűriben Pierrot olyan neves szakemberekkel ül együtt, mint Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke, Gödé Gabriella marketing executive a Nickleodeontól, Görög Zita műsorvezető, Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesületének képviseletében, Labancz Dániel klinikai gyermek szakpszichológus és tapasztalati tanulás tréner, Tarján Katalin vezető óvodapedagógus, Veszelszkiné Huszárik Ildikó, a Pedagógusképzés Megújulásáért program alapítója, valamint Zölei Ágnes, a Manóprogram főszerkesztője. A díjakat ünnepélyes keretek közt november 14-én kedden délelőtt adják át a Gellért Szállóban, a nyertes játékokat pedig idekattintva találják majd meg az érdeklődők.

Szóljon hozzá!