ZETApress

hírportál

Álomdalok Alexandránál

Álomdalok I.A minap jelent meg George R. R. Martin: Álomdalok I. című 704 oldalas novelláskötete az Alexandra Kiadó gondozásában. A II. részt a kiadó jövőre jelenteti meg ? tudatta Pál András marketing menedzser.

George R. R. Martin már A tűz és jég dala világrengető sikere előtt is komoly hírnévre tett szert, a fantasytől a science fiction-ön át a horrorig számos műfajban alkotott maradandót, pályafutását kezdettől fogva rangos díjak és zajos sikerek kísérik. Az Álomdalok első kötete e csodálatosan sokszínű életmű első húsz évéből válogat.

Különleges csemege ez Martin rajongóinak: bepillantást enged abba az írói életútba, melynek során a képregény-rajongó kölyökből többszörösen díjnyertes író lett. Itt olvashatjuk legjobb fiatalkori műveit, Hugo-, Nebula- és Bram Stoker-díjas novelláit, valamint a később illusztrált gyerekkönyvként is megjelent A jégsárkány eredeti, csonkítatlan változatát. A legkülönbözőbb műfajú és stílusú írások szemkápráztató kavalkádját a szerző visszatekintései egészítik ki. Az Álomdalok remekbe szabott írásaiban megtalálható minden, ami miatt olvasók tízmilliói rajonganak George R. R. Martin történeteiért.

Szóljon hozzá!