ZETApress

hírportál

Így nem lehetsz milliomos!

Hosszú hónapok hallgatása után tegnap este Vágó István újabb milliomos jelölteket köszönthetett az RTL Klub nagytétényi stúdiójában. Már az első adásnapon hatalmas baklövést követtek el. Négy olyan válaszlehetőséget adtak a versenyzőnek, melynek mindegyike rossz volt. Mivel a játékos nem gondolatolvasó, nem azt a választ jelölte meg, amit a feladvány készítői jónak ítéltek, így értelemszerűen kiesett.

Van már hasonló módszerekre példa a kereskedelmi televíziók történetében. Megadnak egy szóból két-három betűt, s a drága pénzen betelefonálónak meg kell mondani magát a szót. Mivel a megadott betűből nyolc-tíz szó is kikövetkeztethető, senki sem mondja meg a vártat, akárhány telefonáló is lesz. Furcsa módon mindig egy újabbat vár a játékvezető.

Azt már gondolni sem merjük, hogy a lehetséges sok-sok szóból nincs is egy előre megállapított megoldás, hanem egyszerűen mindegyiket rossznak ítélik, hiszen ekkora aljassággal senkit sem vádolhatunk. Ha közjegyző jelenlétében előre borítékolnák a várt megoldásokat, a jóként elfogadott válaszokat, sokkal megnyugtatóbb lenne a dolog. Igaz akkor jóval kevesebb felesleges telefon lenne, s a profit sem lenne ekkora.

Mivel a tegnapi adás ? és az eheti többi három ? felvétele augusztus 28-án történt, nehéz feltételeznünk, hogy azóta sem vette észre senki a hibát. Azt gondoljuk inkább, hogy a következő adásnapon ? azaz a felvétel következő órájában ? már korrigálták a dolgot. Kíváncsian várjuk a mai estét, hogy vajon a nézők sok-sok telefonja miatt ? ahogy majd az adásban tálalni fogják ? újabb lehetőséget adnak a jogtalanul kiejtett versenyzőnek. Csináltak már ilyet a ?90-es években is az ugyancsak hetekkel előbb felvett Mindent, Vagy Semmit! ? című műsorban is, melynek ?94. január 7-ei felvételéről nemrég mi is beszámoltunk portálunkon.

Szóljon hozzá!