ZETApress

hírportál

Melis György eltávozott

Melis GyörgySzomorúan és mély megrendüléssel értesültem Melis György haláláról. Minden operaszerető emberrel és valamennyi tisztelőjével közösen osztozom a család fájdalmában. Melis György nem mindennapi tehetséggel alakította szerepeit.

Hatalmas munkabírását, zsenialitását és a zene iránti elkötelezettségét mutatja, hogy az elmúlt 60 évben az ő alakításaihoz kötődött az Operaház bemutatóinak csaknem a fele. De nemcsak a színpadon volt hiteles, hanem az életben is. Közvetlenségének, nyíltságának és személyes varázsának köszönhetően a zenén túl a szellemi- és közélet nagyságai közé emelkedett.

Az Operaház fennállásának 125. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen még Melis Györggyel együtt köszönthettük a nagy múltú intézményt. Szomorú, hogy ugyanebben az évben kellett távoznia közülünk.

Páratlan életmű, páratlan élet volt az övé, aminek során tízezreket tanított és szórakoztatott. Számtalan felejthetetlen alakításával méltán foglalta el az őt megillető helyet a világ zenetörténetében, és ezek révén örökre megmarad a zeneszerető magyar közönség emlékezetében. Személyében a magyar kultúra és a világ operajátszásának egyik legmeghatározóbb alakjától veszünk most búcsút ? írta Bajnai Gordon miniszterelnök, mivel életének 87 évében tegnap hunyt el Melis György operaénekes.

Szóljon hozzá!