ZETApress

hírportál

22. Duna Karnevál júniusban

Nemzetközi Kulturális Fesztivál lesz Budapesten június 3-án szombattól 18-án vasárnapig. 800 hazai és 200 külföldi művész, 37 zenei és tánccsoport, 30 órányi produkció, valamint öt ország képviselteti magát az idei eseménysorozatban ? tudatta Jánosi Katalin.

A budapesti nyár egyik kiemelkedő kulturális és turisztikai attrakciója immár két évtizede minden év júniusában a több zenei és táncos műfajt felvonultató Duna Karnevál. A Kiváló Fesztivál és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja kezdetektől az értékmegőrzés, a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, személyessé tétele és a közösségépítés.

A bevált, biztos programelemek ? néptánc, népzene, kortárs tánc, fúvós-, szimfonikus ? és világzene ? állandó minőséget ígérnek a törzsközönségnek; emellett minden évben új attrakciókkal fokozzák az érdeklődést, a karneváli hangulatot. Június 3-ától 8-áig új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon Egy hazában sokszínűen? című programsorozattal ? részletek weboldalukon láthatóak ? bővül az előadások sora, mely a hazánkban élő nemzetiségek máig élő tánc- és zenei tradícióiból vonultat fel egyedi produkciókat.

A karneváli események koronája június 16-án pénteken a Monarchia Bálja gálaműsor, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül bemutatásra. A romantikus klasszikus látványos tánckoncert, hazai táncegyüttesek és zenekarok közel 200 művészének egyedülálló, közös műsora a hagyomány és korszerűség szellemében a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Budafoki Dohnányi-zenekar főszereplésével. A Duna Karnevál napjainkra Budapest fesztiválváros és Európa kulturális életében a nemzeti és nemzetközi hagyományok méltó képviselőjévé vált.

Szóljon hozzá!