ZETApress

hírportál

Bor, mámor? Bénye 2016

BényeIdén a Kiscsillag is fellép a bényei kertekben. Augusztus 11-e és 14-e között idén már 8. alkalommal rendezik meg a Bor, mámor? Bénye fesztivált a festői zempléni faluban, Erdőbényén ? tudatta Ádelhardt Izabella Account Director.

A Tokaji borvidék legkülönlegesebb kulturális eseményén nem csupán gasztronómiai, de izgalmas zenei programokon is részt vehetnek a látogatók. A fesztivál idei sztárfellépője a Kiscsillag-zenekar. A Bor, mámor? Bénye fesztiválon az erdőbényei borászok kertjeiben a látogatók egy helyen találkozhatnak ismert és még felfedezésre váró zenészekkel, az országosan is ismert helyi vidéki éttermek séfjeivel és a budapesti streetfood képviselőivel. Szép borok, hozzájuk illő finom ételek és jobbnál jobb koncertek ? mindez a varázslatos Tokaj-hegyaljai falu kertjeiben.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei Bor, mámor? Bénye fesztiválon is sokrétű művészeti élményekben lehet része a látogatóknak. A fesztivál sztárvendége, a Lovasi András nevével fémjelzett Kiscsillag mellett olyan különleges jazz, alternatív és világzenei produkciók biztosítják a sokszínűséget, mint a Kerekes Band, az Ethnofil, Kollár-Klemencz László, Gryllus Vilmos, vagy épp az Elefánt. Sokat elmond a fesztivál zenei igényességéről, hogy a pár évvel korábban itt fellépő, akkor még ismeretlennek számító zenészek közül sokan ma már a határokon túl is koncerteznek, mint például a Bohemian Betyárs, Szabó Balázs, Pátkai Rozina vagy Petruska András.

A fesztivál gasztronómiai felhozatala is tartogat húzóneveket: kitelepül az ország egyik leghíresebb vidéki étterme, az Anyukám mondta!, a friss halas fogásairól ismert Halkakas pedig Budapestről teszi át bázisát a bényei kertekbe. A fesztiválozók hagyományos zempléni ételeket is kóstolhatnak a környék legjobb éttermeinek tálalásában, de Fűszeres Eszter kalauzolásával még a zsidó gasztronómiával is megismerkedhetnek a csodarabbik udvarában.

A páratlan szépségű táj ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival szeretettel várja a látogatókat. Sokszínű kulturális előadások, egyedülálló gasztronómiai élmények, kerékpár- és evezőtúrák biztosítják, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól szórakozzon. A fesztivál részletes programja idekattintva érhető el. Résztvevők és programok: evezés a Bodrogon, biciklizés a Zemplénben, magyar?szlovák Tokaj workshop, Tokaj története lengyel szemmel, Erdőbénye építész szemmel, gyerekprogramok.

Borászatok: Ábrahám, BARDON, Béres, Budaházy-Fekete Kúria, Csite, Gordius, Illés, Henriette Jakab, Karádi-Berger, Olze, Préselő, Vayi. Éttermek: Anyukám Mondta Étterem, Céltorony, dynamobake, Fűszer és Lélek, Halkakas halbisztró, Gonda sajt, Magita Hotel***, Oroszlános Borvendéglő, Ős Kaján Étterem, Kissziget Étterem Kávézó, Sárga Borház Vendéglő.

Jazz, népzene, világzene, alternatív rock: Kiscsillag, Kerekes Band, GreCsókolLár, Pátkai Rozina, Jonas Vera Experiment, Elefánt, Meszecsinka, Bujdosó?Vajdovich?Németh Trió, Muriel, Cabaret Medrano, Hoppál Mihály Band, Bujdosó?Krasznai Tünde Duó, Góbé zenekar, Ethnofil, Heveder Banda, Innergarden, Vanmocsello, Pápai Zsanett, Nemulass, Imitation, Jazz Poetry, Vörösfenyő, Sniffyction, Bluesers.

Szóljon hozzá!