ZETApress

hírportál

Szó-kincs Mátyásföldön

Az Aposztróf Kiadó tegnap délután 15 órakor a Hunyadvár utcai Erzsébetligeti Színház Corvin Művelődési Házban mutatta be Szó-kincs 2016 ? Versek, novellák, elbeszélések című 192 oldalas kötetét. A június 9-13-ai 87. Ünnepi Könyvhétre kiadott könyvbe 84 szerző 107 írása olvasható és országos terjesztésben is elérhető.

A kötet az Aposztróf Kiadó 2016. évi irodalmi pályázatának legjobb műveit tartalmazza. Az ötszáznál is több beérkezett művet irodalomban jártas szakemberek ? Farkas Ágnes magyar?történelem szakos tanár és Osváth László József költő, szerkesztő, tanár ? bírálták el. Nagy Milanda kiadóigazgató és társtulajdonos köszöntője után Fegyver Zoltán és Kovács Zsombor szájharmonika játékában gyönyörködhettünk. Megtudtuk róluk, hogy mindketten amatőr zenészek (bár profi módon játszottak!) és Zsombor hangszereket is készít. A Rackajamos Ferenczi György is az ő harmonikáját fújja!

Az idei Szó-kincs már a 6. összeállítás a kiadó életében. 2011-ben adták ki az elsőt, s azóta évente megjelenik. Sok visszatérő szerzőjük van, Gerle Kiss Éva művei a korábbi kötetekben is megjelentek. (Fotóink édesapja: Kiss Sándor felvételei.) Mindig pályáznak új szerzők is. Nem számít, ki hány éves, profi-e vagy amatőr, első próbálkozása-e vagy már a sokadik, a zsűri csak az alkotást értékeli a válogatásnál ? mondta Osváth László, majd 16 írást ? 11 verset és 5 novellát ? felolvasott a könyvből. Köztük is meg utánuk is újra hallhattuk a harmonikás duó dalait. Zsombor nem csak fújta, de gitárt is pengetett.

2 hozzászólás

  1. Szuperjó Szó-kincs!

  2. Sajnálom, hogy nem tudtam a pályázatról! Gratulálok a megjelenéshez és a szerzőknek műveikhez.