ZETApress

hírportál

Balatoniak a Dunán

Változatos, színes programokkal és sztárfellépőkkel várja az érdeklődőket a nyár első nagy szabadtéri fesztiválja, a Nemzeti Regatta június 11-12-én szombat-vasárnap Siófokon! Amíg a vízen a vitorlás hajók küzdelme zajlik, a tó partján a versenyre nevezett települések képviselői a saját nevezetességeikkel, jellegzetes gasztronómiai különlegességeikkel, látványos standokkal mutatkozhatnak be.

A szervezők gondoskodnak a legkisebbekről is: Héttenger Kalózai program, kézműves foglalkozások, szerepjátékok, fa és animációs játékok, illetve arc és kőfestés várja majd a gyerekeket. Mindemellett gyerekhajóra is felszállhatnak majd a legkisebb családtagok. Többek közt olyan neves előadók lépnek fel a kétnapos családi fesztiválon, mint a Magna Cum Laude, a Honeybeast, és a The Biebers. A zenekarok is készülnek már a nyüzsgő, nyáresti partira, és a hangulatos siófoki kultúrkavalkádra.

Kiderült melyik település melyik vitorlással indul jövő héten a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján. A ma délutáni nagyszabású dunai sajtótájékoztatón mindenre fény derült: a sajtó képviselői kisorsolták azt is, hogy a csapatok mikor startolnak majd a futamokon. Amatőr vitorlásverseny révén stílusosan, és a hangulat fokozása érdekében a Vigadó térről induló hajón fogadott minket többek között Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója, illetve dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. Kiss Ádám, a Nagyon Balaton projektvezetője arról mesélt a Budapest m/s hajón, hogy a verseny mellett milyen fantasztikus programokat kínálnak azoknak a családoknak, akik érdeklődve kísérik figyelemmel a nagy hajrát. Miután Siófok Város ad otthont a rendezvénynek, mint fő támogató, ezért a város képviseletében Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester is részt vett a másfél órás hajókázáson.

Szóljon hozzá!