ZETApress

hírportál

Budavári Sörfesztivál

Budavári SörfesztiválNagy hazai és ismert külföldi sörgyárak, valamint kézműves sörfőzdék több mint kétszázféle főzetét, köztük több, kizárólag a fesztiválra készült sört kóstolhatnak az Utolsó Sörfesztivál látogatói mától vasárnapig a Budai Várban ? tudtuk meg délelőtt az Oroszlános udvari VIP-sátorban.

Ez lesz az utolsó alkalom, hogy a fesztivált a Budai Várban rendezik meg, az Oroszlános udvar felújítása miatt ugyanis évekre kiszorul a rendezvény a helyszínről. Kurucz Gergely fő-szervező a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jövőben is lesz sörfesztivál, de a helyszínről még nem döntöttek. Mint kifejtette, számos helyszíntől és intézménytől érkezett megkeresés az elmúlt időszakban. A korábbi évekhez képest a napi jegyárak nem változtak, sőt a bérletek ára csökkent. Az elővételben bérletet vásárlók ajándékba kapják a fesztivál hivatalos söröskorsóját. Az utolsó Budavári Sörfesztivál nyitónapján Aranyosi Péter, másnap pedig Hadházi László poénjain nevethet a közönség. Fellépnek a Neoton Família énekesei, valamint Caramel, Rakonczai Imre és a Firkin-zenekar is.

A látogatók az ismert külföldi márkák és minőségi kézműves sörök standjainál több száz sörfajtából válogathatnak a hétvége alatt. A kínálatban a legnépszerűbb lágereket, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességeket és belga italokat is találhatnak a sörkedvelők. A legtöbb standon a sörfőzők idei újdonságait is megkóstolhatják az érdeklődők, akik szavazhatnak arról, hogy melyik különlegesség kerüljön be a jövőben a vendéglátóhelyek kínálatába. Salamon Zsófia, a Magyarországi Sörgyárak Szövetségének titkára elmondta, hogy az 1300 nő megkérdezésével készített felmérésük szerint a nők is szívesen fogyasztanak sört. 77 százalékuk állította, hogy különböző gyakorisággal ugyan, de rendszeresen fogyaszt sört. Ennek bemutatására a Nők és a sör című, söröspoharakat tartó női kézportrékat bemutató exkluzív fotókiállítással is várják a vendégeket, a zenéről utcazenészek is gondoskodnak.

Szóljon hozzá!