ZETApress

hírportál

mindenkiNET3. Ferencvárosban

Tegnap délután a Bakáts téri Házasságkötő-teremben adta át dr. Bácskai János polgármester és Kállay Gáborné alpolgármester a Ferencvárosi Önkormányzat által harmadik alkalommal meghirdetett József Attila mindenkiNET online videópályázat díjait.

Ismét nagy sikert aratott a József Attila mindenkiNET online videópályázat, melyre újból 50 feletti videó pályamű érkezett. A díjkiosztón ? melyen minden díjazott videót levetítettek ? T. Zuggó Tünde, alpolgármesteri tanácsadó köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az ország különböző pontjairól érkeztek pályaművek és ismételten volt határon túli pályázó is. A zsűri tagjai: dr Bácskai János polgármester; Kállay Gáborné alpolgármester; Ivánka Gábor polgármesteri tanácsadó, kreatív igazgató; T. Zuggó Tünde alpolgármesteri tanácsadó; Soós Péter, a Pinceszínház igazgatója; Lázár Balázs színművész, költő; Vincze Angéla festőművész és Horváth Laura a Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat középiskolai alpolgármestere voltak. Közülük sokan harmadszor izgulták végig a zsűrizést, melynek szempontjai változatlanok: a kreativitást, az előadásmódot és a tartalom, valamint a megjelenítés összhangját figyelték.

Ez alapján az első díjat Borbás Fanni: Betlehemi királyok című videója nyerte el. A második helyezett Szlovákiából Rózsa Réka: Gyermekké tettél című videója, míg a harmadik díjat megosztva adta ki a zsűri Varga Péter: Két hexameter és Pethő Dávid: Kövek című videójáért. Közönségdíjas lett 579 szavazattal Rácz Kata: Altató című videója. Ferencvárosi különdíjban a Telepy Iskola 5.c osztály: Eszmélet/részlet című videója, Reménységeink különdíjban Kiss Katinka: Játszótéri Altató című videója, míg A legjobb versmegzenésítés különdíjban Mucsi Gergő: Ringató című videója részesült.

A polgármesteri különdíjat Tóth Melitta József Attila Emlékhelyen készített: Emlékhely című videója kapta, melynek levetítése után dr. Bácskai János polgármester elmondta: láthatták, megérthették, hogy miért jó Ferencvárosinak lenni és miért jó itt, Ferencvárosban polgármesternek lenni. Az ilyen pillatokért, mikor egy-egy pályaműben visszaköszön a kiírók szándéka: a versek, a versolvasás, legyenek a mindennapi életünk részei. Ez a pályamű tükrözte legjobban azt a célt, hogy a versolvasás szokássá váljon a fiatalok számára és elindítva a fantáziájukat továbbgondolják azokat és akár maguk is versírásra adják a fejüket. A pályaműveket megtekintve láthatjuk, hogy egy verset hányféle módon lehet láttatni, és hogy micsoda élményt okozhat egy vers. Szintén jó példája ennek, a budapesti általános iskolások számára meghirdetett versillusztrációs pályázat is, melyet idén már tizenegyedik alkalommal írt ki Ferencváros Önkormányzata. Végezetül a polgármester megköszönte a pályázók munkáját, kreativitását és biztatta őket, hogy továbbra se távolodjanak el a versek szeretetétől. Várjuk őket a 2017-es pályázatunkon is, mint ahogy most is voltak olyan pályázók, akik mind a három eddigi megmérettetésen részt vettek.

Szóljon hozzá!