ZETApress

hírportál

Újra díjazták a tévéseket

Hajós András moderátorAz idén immár tíz kategóriában osztották ki az elmúlt év legjobb hazai televíziós teljesítményeit elismerő Televíziós Újságírók Díját. A szakmédia szavazatai alapján díjazott produkciók, illetve személyiségek névsorát a tegnap esti gálán hirdették ki Hajós András műsorvezetésével a Pesti Vigadóban.

Az elismerés ? amelynek célja, hogy pozitív visszajelzést adjon a színvonalas hazai szórakoztató műsoroknak és azok készítőinek ? a tavalyihoz képest új kategóriákkal bővült. Külön kategóriában szerepel a comedy show és a talkshow, valamint elismerték a legjobb reality-t is. A zsűri szavazatai alapján a legjobb női műsorvezető ezúttal is Ördög Nóra lett, a legjobb férfi műsorvezetőnek Sebestyén Balázst választották. A magyar sorozatok közül a Aranyélet (HBO) kapta az elismerést. A legjobb színésznő az Aranyéletben játszó Ónodi Eszter, míg a legjobb színész a Válótársakban játszó Scherer Péter lett.

A legjobb női műsorvezetőnek járó díjat Ördög Nóra vehette át, aki tavaly is a kategória győztese volt. ? Meglepett az elismerés, mert tavaly is én kaptam a díjat. Nem szeretem visszanézni magam a képernyőn, de annak örülök, hogy a nézők és a kollégák nem így vannak ezzel. Szeretnék még száz évig műsort vezetni! ? mondta Ördög Nóra. Sebestyén Balázst a legjobb férfi műsorvezetőként szólították színpadra. ? Professzionális műsorkészítők vagyunk, azért dolgozunk, hogy szolgáljuk a nézőket, nem azért, mert ide vagy oda tartozunk ? hangsúlyozta Sebestyén Balázs.

A legjobb színésznő kategória nyertese, Ónodi Eszter a díjátadás idején még színházban játszott és csak az átadó végi közös fotózásra ért a Vigadóba, ezért helyette Krigler Gábor, az Aranyélet kreatív producere vette át a díjat. A színész kategória nyertese, Scherer Péter szintén munkából érkezett a gálára. ? Jancsó Miklós egyszer azt mondta nekem, díjat az kap, akinek adnak. Hát ezt most én kaptam. Nem tudom, hogy anyám hitt-e annyira abban, hogy fiú vagyok, mint a sorozat rendezője, hogy ezt a szerepet nekem kell eljátszanom ? emelte ki Scherer Péter Pepe.

A vetélkedők között a Maradj talpon! (Duna), a nagyszabású show-műsor kategóriában a Sztárban sztár (tv2) nyerte el az elismerést. A legjobb comedy show a Gyertek át szombat este! (RTL Klub) lett, a talkshow-k közül az Összezárva Friderikusszal (tv2) kapta a díjat, míg a reality kategóriában a Szelfit (RTLII) díjazták. A Televíziós Újságírók Díja 2014-es alapítása óta a hazai televíziós szakma rangos értékmérőjévé lett. Az idén is tíz szak- és hírmédium (Epizód magazin, 24.hu, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, origo, SorozatJunkie, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) szavazata alapján dőlt el, melyek az elmúlt év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményei. ? Nagyon örülök annak, hogy 3 év alatt ennyire komoly eseménnyé nőtte ki magát a Televíziós Újságírók Díja. Szeretném megköszönni a résztvevő újságírók munkáját, a díjazottaknak pedig, hogy részvételükkel emelték a gála színvonalát ? mondta Kenderessy Szabolcs, a díj ötletgazdája, a SorozatWiki főszerkesztője. Az idei jelöltekről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!