ZETApress

hírportál

Megismertük a jelölteket

Televíziós Újságírók DíjaMegvannak a Televíziós Újságírók Díja jelöltjei. A vezető televíziós szakújságírókból álló zsűri közzé tette a kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét. 2015. Legjobb női műsorvezetője: Jakupcsek Gabriella, Liptai Claudia vagy Ördög Nóra, Legjobb férfi műsorvezetője: Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs vagy Till Attila lehet ? tudatta Kodova Mimi.

A Televíziós Újságírók Díját idén tíz kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át március 30-án szerdán 19:30-kor a Pesti Vigadóban. A díjátadó gála műsorvezetője Hajós András lesz. ? Szeretek díjátadásnál bábáskodni, stand uposként pedig önmagában is jutalomjáték levezetni egy ilyen eseményt. Mindenkivel jóban vagyok a televíziós szakmából, örömmel járulok hozzá a díjazottak sikeréhez ? mondta Hajós András.

A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket. A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személyiség került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok, a 24.hu, az Epizód magazin, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét szakújságírói a legtöbb szavazatot adták.

A kategóriák győzteseit a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén hirdetik ki. ? Az előző évekhez hasonlóan, ezúttal is komoly várakozás előzi meg, hogy idén kik kapják a Televíziós Újságírók Díját. Az elismerés rangjához illően, a jelöltek névsora is impozáns. Az esélyesek közé is csak olyan teljesítménnyel lehetett bekerülni, amely értéket képvisel, szakmailag kiemelkedőnek számít ? mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője, a díj ötletgazdája. A díjátadó támogatója és társszervezője a NuMuvee Hungary Kft, a felújított Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója. A tavaly április 27-ei díjátadóról idekattintva olvashatunk.

A díjra esélyes tavalyi produkciók és személyiségek

Nagyszabású show-műsor: Az ének iskolája (tv2), Fölszállott a páva (Duna), Sztárban sztár (tv2)
Vetélkedő: 1 perc és nyersz! (RTL Klub), A kocka (tv2), Maradj talpon! (Duna)
Comedy-show: Gyertek át szombat este! (RTL Klub), Készhelyzet (Comedy Central), Showder Klub (RTLII)
Talk-show: Összezárva Friderikusszal (tv2), Propaganda (tv2), Ridikül (Duna)
Reality: A konyha ördöge (tv2), A Konyhafőnök Junior (RTLII), Szelfi (RTLII)
Női műsorvezető: Jakupcsek Gabriella, Liptai Claudia, Ördög Nóra
Férfi műsorvezető: Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs, Till Attila
Magyar sorozat: Aranyélet (HBO), Egynyári kaland (Duna), Válótársak (RTL Klub)
Színésznő: Döbrösi Laura (Aranyélet, Egynyári kaland), Gubás Gabi (Válótársak), Ónodi Eszter (Aranyélet)
Színész: Olasz Renátó (Aranyélet), Scherer Péter (Válótársak), Thuróczy Szabolcs (Aranyélet)

A Televíziós Újságírók Díja

2014. január-február folyamán a SorozatWiki kezdeményezésére, 9 hazai médium részvételével (24.hu, Epizód magazin, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) hiánypótló céllal alapították meg a Televíziós Újságírók Díját. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2014-ben tizedik tagként a Sorozatjunkie blog is csatlakozott a díjat odaítélő médiumokhoz.

A NuMuvee Hungary Kft. 2010-ben létrehozott, ambiciózus, fiatal produkciós iroda. Alapítói ? Tompa Tímea és Farkas József Miklós ? a minőségi szórakoztatás elkötelezett hívei. Természetükből fakadó fiatalos lendülettel dolgoznak azon, hogy a magyar és nemzetközi piacra innovatív, új tartalmakat készítsenek. Első műsoruk a hazai piacon a Játék határok nélkül című nemzetközi vetélkedő, melynek nem csak a hazai gyártásával, hanem a nemzetközi produkció kivitelezésével is a céget bízták meg.

Szóljon hozzá!