ZETApress

hírportál

Tokaji Tavasz 2016.

Új borlovagokA Tokaji Borlovagrend most Tokaj-hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait kínálja megvásárlásra a 4. Nagy Tokaji Borárverésen! A máshol elérhetetlen borok hordós tételekben, fél vagy egy gönci hordó mennyiségben, illetve palackozva kerülnek a kalapács alá.

A Nagy Tokaji Borárverést április 23-án szombaton tartjuk Tokaj történelmi belvárosában. Az előző három év egyre nagyobb sikereket hozó aukciói után, a negyedik árverésen is felvonultatjuk a történelmi borvidék teljes kínálatát. Az árverésre 19 nagyszerű termelő, összesen 27 olyan különleges tételt nevezett be, amelyek kereskedelmi forgalomban jelenleg sehol sem kaphatók, és minőségüket egy szakmai kóstolóbizottság garantálja ? tudatta Bánlaki D. Stella, Trinety Média Kft.

? A Nagy Tokaji Borárverés a helyi zsenialitás legújabb megnyilvánulása: kitűnő példája az intelligens promóciónak, rangot ad a Tokaji borvidéknek és folyékony kincsének ? mondja Wojciech Bonkowski. ? Úgy gondolom, hogy a valaha volt legjobb borok készülnek most a térségben ? melyekből párat a Nagy Tokaji Borárverésen is megtalálhatnak ?, és nagy örömömre szolgál, hogy részese lehetek ennek a történelmi újjászületésnek ? mondta Ronn Wiegand, MS MW.

? S hogy konkrétan mit is lehet várni az idei árveréstől? Illatokat, ízeket, tapintásokat, jó társaságot, örömfoszlányokat és pozitív válaszokat. Hogy Tokaj és a körülötte lévő világ még kerekebb legyen, és remek vételi lehetőségeket, kiélezett liciteket, nagy leütéseket, boldog, elégedett nyertesekkel! ? mondta Mészáros Gabriella. A Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a Tokaji Borvidék értékeinek növelésére kívánja fordítani. Aki vásárol a borárverésen, nem csupán egy egyedi, magas minőségű tokaji bor birtokosa lesz, hanem a megvásárolt tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatja. Az ember és természetes környezete közötti szoros együttműködés ebben a formában kézzelfogható kulturális értékként jelenik meg, az Ön közreműködésével.

? A négy éve indított nemzetközi aukció jó úton halad; rekordleütések, telt házas programok, borkóstolók és elegáns vacsorák. Növekedést látunk az árverési tételeknél is, több termelőtől több tételt tartalmaz a katalógus, és bízom benne, hogy ez vevői oldalon is még tovább fokozza az érdeklődést ? mondta Winkler Nóra. Míg az első, 2013-as rendezvényen 13 tétel eladásából húszmillió 250 ezer forint folyt be az árverésen, 2014-ben 21 tétel kelt el 27 millió 130 ezer forintért, 2015-ben pedig 14 tételt értékesítettünk sikeresen harmincmillió 210 ezer forintért. Minden tokajikedvelőt várunk az árverésre és a Tokaji Tavasz háromnapos rendezvényére!

Április 22-én pénteken, a Tokaji Borvidéken tevékenykedő borászati szervezetek kínálnak színes szakmai programlehetőséget, a Nagy Tokaji Borárverést megelőző napon. Mesterkurzuson, dűlőtúrán, sétáló kóstolón, borvacsorán és jazz koncerten vehetnek részt látogatóink. A Tokaji Borlovagrend új, érdemes tagjait a Tokaji Rákóczi Pincében fogjuk felavatni, hagyományos avatási ceremóniánk szerint, április 23-án. A látványos eseményre szeretettel várjuk az érdeklődő közönséget.

A résztvevő borászatok a 2016-os Nagy Tokaji Borárverésen: Baranyai Béla, Barta Pince, Basilicus Szőlőbirtok, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, DemeterVin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Dorogi Testvérek Pincészete, Erzsébet Pince, Füleky Pincészet, Gróf Degenfeld, Holdvölgy, Kvaszinger Borászat, Patricius Borház, Samuel Tinon Tokaj Grand Liquoreux, Sauska Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj-Kereskedőház, Zsirai Pincészet. A rendezvény további részleteiről és a Tokaji Borlovagrendről ? melynek tagjai sorában a legjobb tokaji termelők épp úgy megtalálhatók, mint elkötelezett borkedvelők vagy kereskedők ?, a legendás Tokaji-borvidékről ? amely 2002 óta az UNESCO Világörökség része ? idekattintva többet is megtudhat weboldalukon.

Szóljon hozzá!