ZETApress

hírportál

Nélküled Alexandránál

Saskia SarginsonEgy első és egy második könyves szerzőnő műveit ajánlja figyelmünkbe Jusztinger Brigitta, az Alexandra Kiadó és Könyváruházak PR-menedzsere. Két olyan izgalmas, thrillerelemekkel átszőtt regényt, melyekben olyan családi drámákról olvashatunk, ahol a testvéri szeretet és kötődés mellett a konfliktus, féltékenység, árulás, veszteség, gyász vonul végig a történeteken…

Mit tehetsz a múlttal? Mit tehetsz a jelennel? Mit tehetsz önmagaddal? Mit jelent a fogsággal és a megváltoztathatatlannal együtt élni? Saskia Sarginson: Nélküled című regénye minderről mesél, ahogy arról is, amikor kénytelenek vagyunk valaki nélkül élni: döbbenetesen sok időnk lesz mindarra, ami a saját fejünkben történik.

? Veszteség. Szeretet. Kötődés. Hit. Hiedelem. A könyv egyfajta fejlődésregénynek tekinthető, és az idegenekről is szól ? az idegenről, aki betoppan az életünkbe, és megváltoztatja, valamint arról, hogy azok is lehetnek idegenek, akikről azt hisszük, a legjobban ismerjük őket; valamint az idegenről, aki bennünk lakozik ? írta Saskia Sarginson, akinek ez már a második regénye, az első az Ikrek volt. Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent könyv thriller és érzelmes misztikus családi dráma is egyszerre, amely egy pillanatra sem hagyja nyugodni az olvasót, miközben a szívéig hatol.

Randy Susan Meyers: A gyilkos lányai

Randy Susan MeyersA szerzőnő gyönyörűen megírt, letehetetlen első regénye a család erejébe vetett hit, valamint a szeretteinkhez kapcsolódó és tőlük elszakító kötelékek testamentuma. A történet két lány életét meséli el, akiknek a sorsát kisgyermekkoruktól követhetjük. Egészen pontosan egy szörnyű tragédiától kezdve. A testvérpár édesanyját megöli az apjuk, és a támadáskor a kisebbik lányát is megsebesíti. A férfi börtönbe kerül, a lányok emlékektől terhes útja pedig éppen ezzel és ekkor kezdődik. Először árvaházba kerülnek, aztán pedig egy módos idősebb házaspárhoz, akiknek a gyerekei már felnőttek, és akik nevelőszülőként veszik magukhoz a lányokat.

A biztonság és bizonytalanság, a kötődés és a szabadulás utáni vágy, a félelem és a szeretet hiánya, a szégyen és a büszkeség mellett a regényt végigkísérő állandó kérdés: meg lehet-e ezt bocsátani? Mit ért megbocsátás alatt a bántalmazó és mit a bántalmazott? Könnyebbé válik-e az élet akkor, ha sikerült megbocsátani és segít-e, ha valaki megpróbálja tagadni mindazt, ami megtörtént vele. A Pioneer Books gondozásában megjelent könyv mély, letisztult regény egy olyan írótól, aki testközelből látta ezeket a történeteket.

Szóljon hozzá!