ZETApress

hírportál

Megújult a zeneiskola

Nyolc felújított tantermet adtak át ma délután 2 órakor órakor a Ferencvárosi Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában, a Köztelek utca 8. földszintjén. Ünnepi beszédet mond Kállay Gáborné, a IX. kerület kultúráért felelős alpolgármester asszonya és Kokas Ferenc zeneiskola-igazgató.

Tavaly november közepe és idén január vége között a Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ (FIÜK) saját főállású karbantartóival végezte el a munkákat. Az üzemeltetésre visszaadott termek, közlekedők, kb. 830 m2-t kifestette, 228 m2 laminált burkolását, valamint az előtér és a hátsó terem feljárati lépcsőjének hideg-burkolását végezte. Elvégzésre kerültek továbbá kisebb karbantartási javítások: a szabadon lógó vezetékek vezetékcsatornába való helyezése, szerelvények (kapcsolók, konnektorok) és küszöbök cseréje, pótlása. Az alpolgármester asszony megköszönte a lelkiismeretes munkát a kivitelezőknek, az iskola vezetőinek, dolgozóinak, valamint Czakóné Dobó Krisztina FIÜK-igazgatónak.

A munkálatokat Kaszanyicki Tibor üzemeltetési csoportvezető felügyelete mellett a FIÜK saját, főállású karbantartói végezték munkaidőben, melynek becsült díja mintegy két és fél millió forint lett volna, ha vállalkozót bíznak meg vele. Mivel saját dolgozóik végezték a munkát, csak anyagra volt szükségük. Ezek beszerzési költsége: laminált parketta, szegély, alátétlemez 663 ezer forint, festék 142 ezer forint, egyéb anyag (kapcsolók, dug-aljak, ajtószámok, stb.) 150 ezer forint, hidegburkolat 44 ezer forint plusz ezek áfája. A megújult helyiségek bejárása során Kokas Ferenctől megtudhattuk, hogy az új szolfézstermek a most kialakított interneteléréssel interaktív oktatóhelyekké válnak a közeljövőben. Itt a XXI. század zeneiskoláját szeretnék megvalósítani annak érdekében, hogy a világháló és az okos-telefonok nyújtotta izgalmas lehetőségek új életet adjanak a viszonylag száraz szolfézsoktatásnak.

Szóljon hozzá!