ZETApress

hírportál

Díjátadás Nagytétényben

A hétfő déli állatkerti sétát dokumentáló fotósunk előző este Nagytétényben járt. A XXII. Kerületi Kulturális- és Szabadidő-központban izgulta végig a XIX. eMeRTon-díjátadási ünnepséget. Alexet is elbájolta Zséda éneke a KUSZA színpadán, ezért aztán készített is róla egy felvételt, ha már arra járt. Adrienn mellett a Stúdió 11 is a fókuszába került, de sajnos csak részben.

Zsédán és a Stúdió 11-en kívül Hrutka Róbert, Rackajam, és Bolba Éva is fellépett a Viktor Máté szerkesztette zenés műsorban, melyet Wolf Péter dirigált. Egy farkas, aki vezényelni tud, mondhatnánk, de mi tudjuk, hogy nem illik ám a nevekkel viccelődni! Mivel jól neveltek vagyunk, ilyet nem is teszünk.

Ha már volt egy Bolba lány az előadók között, miért ne lehetett volna egy Bolba papa is a díjazottak csoportjában. Bolba Lajos Életmű-díjat kapott sok évtizedes eredményes munkájáért. Az átadási ceremóniát Vízy Dorottya és Bardi András vezényelte le karmesteri pálca nélkül.

Nem csak a tegnapelőtti, de a tegnapi és a mai fiatalokat is megjutalmazták. Az év énekese Dobrády Ákos, az év felfedezettje Bartók Eszter lett. A musical énekesek között Bereczki Zoltán, a zeneszerzők között Jamie Winchester, a szövegírók között Valla Attila lett jutalmazva Erzsébet napon. A legjobb hangmérnök Kukler Béla lett.

Ferenczi György dicsekedhet a legjobb hangszeres szólista, míg a Háború a legjobb együttes címmel. A legjobb jazz együttes a Fusio Group, míg a legjobb folk együttes a Fonó zenekar lett. Fojtatás jövőre várható, a Magyar Rádió jubileumi, huszadik eMeRTon-díjátadó ünnepségén.

Szóljon hozzá!