ZETApress

hírportál

Családi park Pogányban

Természet közeli élménypark épült Pécs mellett. Több mint kétszázmillió forintnyi uniós támogatásból valósult meg a beruházás Pogányban. Természet közeli, szemléletformáló családi park épült a Pécs melletti településen, részben Európai Uniós forrásból ? tudtuk meg Hanyecz Imrétől.

A családok élményekkel teli kikapcsolódósát célzó, turizmust élénkítő beruházás számos új munkahelyet is teremt a térségben. Az új élménypark Pogány völgyében, természetes környezetben, források, tavak, patakok közvetlen közelében helyezkedik el. A beruházás zöldmezős turisztikai fejlesztésként valósult meg, melynek keretében egy új, természet közeli, környezet- és családbarát, innovatív, fejlett technológiával felszerelt, okos-ház funkciókkal ellátott akadálymentes szórakoztató központ épült.

A családi park egészére a természet közeli szemléletmód jellemző. Szinte minden elem fókuszában az ember és a természet összhangja áll. A park magába foglal egy 400 m2-es, interaktív tanösvényt, játékos agrárfarmot, és egy biciklis kalandpályát is. A tavaszi-nyári időszakban pedig a parkhoz tartozó tavak igazi vízi-várossá alakulnak át, többek között kis-tutajos evezéssel és vízibomba pályával.

Az IR Consulting Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0046 azonosítószámú és Természetközeli szemléletformáló családi park létesítése Pécs közelében című projektje a DDOP-2.1.1/A.B-12 Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése vidéken című pályázati kiíráson a Dél-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt támogatott Európai Uniós forrása: 238 millió 241 ezer 381 forint. A konstrukció célja, hogy versenyképes turisztikai termékek kialakításának támogatásával hozzájáruljon a hazai turizmus időbeli és térbeli koncentráltságának mérsékléséhez, valamint a turizmus szektor munkahelyteremtő és jövedelemtermelő képességének javításához.

Szóljon hozzá!