ZETApress

hírportál

Pódiumi Élettitkok

ÉlettitkokRanjeet Singh Dillon: Élettitkok ? Érthető válaszok az emberi lét alapjait meghatározó kérdésekre című 176 oldalas könyvét mutatták be tegnap este a Nyugati téri Alexandra Pódiumon. Szily Nóra beszélgetőtársa a szerző mellett Salinger Richárd szerkesztő volt.

Mi a szeretet? Mi a szerelem? Hogyan lehetek boldog, sikeres ember? ? Sokan keressük a választ az élet legnagyobb kérdéseire nap mint nap. Ranjeet Sing Dhillon segítségével azonban új nézőpontból közelíthetjük meg ezeket a problémákat, és ami még fontosabb: egyszerű, mégis nagy segítséget nyújtó válaszokat is találunk, az Alexandra Kiadó gondozásában az adventi időszakban megjelent kötetben. Végre egy világos és nagyon szórakoztató könyv azoknak, akik meg akarják érteni az élet első ránézésre kusza szerkezetét, és természetesen azoknak is, akik változtatni akarnak rajta. Ez a könyv sokak számára egy új, teljesebb élet kezdetét jelentheti.

? Szerintem mindenkivel előfordul, hogy valahogyan Isten háta mögé keveredik, és hiába hisztizik, integet, óbégat, nem jön sehonnan segítség. Nálam nem tudom pontosan, mikor jött el ez az idő, csak arra lettem figyelmes, hogy már milyen régóta tart. Tisztán érzem, hogy Isten hátat fordított nekem. Aztán egyszer hazafelé menet beültem egy étterembe, ahol belehallgattam a szomszéd asztalnál folyó beszélgetésbe. Amit hallottam, az teljesen megváltoztatta az addigi elképzelésemet a világról ? mondta el a szerző.

Ranjeet Singh Dhillon az indiai Udaipurban született jómódú szikh kereskedőcsalád harmadik gyermekeként. A szülők az indiai szikh vallás hagyományai szerint nevelték a gyerekeket. Ranjeet katonai középiskolába járt, de érdeklődése egyre inkább elfordult a tradicionális indiai alapelvektől és merev vallási dogmáktól. 20 évesen úgy döntött, hogy otthagyja Indiát, és elindul felfedezni a világot. Magyarországra a ’90-es évek elején érkezett. Hosszú évek alatt tapasztalta meg, hogy a spiritualitás nem valami elvont dolog, amit templomban vagy ashramban kell gyakorolni, hanem az életünk része, amely minden pillanatunkat áthatja. Erről mesél ebben a könyvben ? olvasható a hátsó borítólapon.

Szóljon hozzá!