ZETApress

hírportál

Mirelite könyvlapokon

70 éves a MireliteA Mirelite Mirsa Zrt. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) délelőtt mutatta be Török Róbert: Hideget meleg szívvel ? 70 éves a Mirelite című könyvét az óbudai Korona téren, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A szerzővel és Dr. Losó József igazgatósági elnökkel Saly Noémi szerkesztő beszélgetett.

A könyv ötlete a március 11-én megnyitott hasonló című kiállításon vetődött fel először. Török Róbert, az MKVM igazgató-helyettese beszélgetett a gyár egykori és mai alkalmazottaival, az előszót pedig Lassó úr írta a 128 oldalas képeskönyvhöz. A délelőtti könyvbemutatót követően személyesen adott át egy-egy dedikált példányt munkatársainak.

A könyv grafikái Solymosi Xénia munkái. A grafikusművésznő kiállítása március 18-án nyílt meg az óbudai múzeumban. Akkor is, ma is Mirelite termékeket kóstolhattunk. A mai választék különböző gombócokból ? barackos, szilvás, meggyes, csokoládés ? állt, de a gyümölcsöket folyékony halmazállapotban, pálinka- és borformában is magunkhoz vehettük.

Szóljon hozzá!