ZETApress

hírportál

Bloggerek a fővárosról

Egy hét a városbanA minap jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában az Egy nap a városban blog szerzőpárosának különleges városkalauza, melyben Magyarósi Csaba és Szűcs Ádám végre könyvben is bemutatja, miért szeressük Budapestet.

Hogyan lehet egy online városkalauzt sikeresen átültetni valóságos, két kézzel fogható, háromdimenziós formába? ? adódott a kérdés, amikor arról hallottunk, hogy bloggerek könyvet adnak ki. A népszerű szerzőpáros évek óta járja a főváros utcáit, élményeiket pedig posztok formájában közlik immár 2010 óta. S most először könyvben is. Az Egy hét a városban című 176 oldalas könyv bemutatójával egybekötött közönségtalálkozóján tegnap este jártunk a Vörösmarty utcai Brody Studios, Balcony Roomban, ahol a szerzőpárossal Izing Róbert beszélgetett.

A szerzők ügyesen találták meg azt a formát, ami hozzátesz az online nagy-testvérhez. Könyvük hét nap történetét meséli el, minden napra megkapjuk a magunk szellemes Budapest-történetét, gasztro- és programtippjeit, közben rengeteg illusztrációt látunk, ügyes tipográfiai elemeket és a blogra, információkra mutató QR-kódokat ? amikkel sikeresen kötik össze a print kiadványt az online eredővel.

Ez a két srác csupa pozitív energia, frissesség és kreativitás: a követendő példákról írnak, náluk mindig félig tele a pohár, azt támogatják, ami jó, ami hozzátesz ahhoz a Budapesthez, amiben mindnyájan élni szeretnénk. A szerzőknek Budapest olyan, mint a mesebeli világ, ahol minden sarkon valami rejtett kincs várja az utazót: egy kenyeret sütő pék, egy spontán galériamegnyitó, egy bérház varázslatos belső udvara. Ez azért jó, mert ha elolvassuk ezt a rendhagyó városkalauzt, akkor Budapest számunkra is ilyenné válik ? mondta el Izing Róbert.

Magyarósi Csaba 1981. augusztus 26-án született Győrben, tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végezte. Tíz évig volt az Index.hu munkatársa, ezalatt elindította az Appleblogot és az Egy nap a városban blogot Szűcs Ádámmal, akivel közösen vezet egy csapatépítő és egy lakberendező céget is. Az írás mellett dokumentumsorozatot készít Xtraktor néven a Discovery Channelre és videókat saját YouTube-csatornájára.

Szűcs Ádám 1981. augusztus 25-én született, szintén Győrben. A főiskola elvégzése után néhány évig a műszaki versenyszférában próbálta ki magát, majd rájött, hogy az épületgépészet nem az ő világa. 2008-ban elindította Magyarósi Csabával az Appleblogot, s ekkor kezdett független újságíróként is tevékenykedni nagyobb lapoknál, magazinoknál. 2010-től kutatja Budapest szerethető arcát, miközben tanácsadóként céges blogok beindítását segíti. Az Egy nap a városban bloghoz kapcsolódóan budapesti élménytúrákat szervez céges csapatoknak, menő budapesti lakásokat segít létrehozni, miközben a feleségével közös marketingcégben, a Velin.hu blogon is dolgozik.

Szóljon hozzá!