ZETApress

hírportál

A csavargó elfüstölt évei

Elfüstölt évekPopovics Tamás egykori világbajnok ökölvívó a 2014. február 21-én bemutatott Csavargó élet című regénye után újra tollat ragadott. Elfüstölt évek című 208 oldalas második regényének tegnap esti bemutatóján Szily Nóra beszélgetett vele a Nyugati téri Alexandra Pódiumon.

? Ezt a történetet neked írtam, kedves olvasó. A motivációt ne bennem, hanem magadban keresd! A biztatásodban és a hozzám írott kedves szavaidban. Minden sora a képzeletem szüleménye, de amikor a végére értem, néhány részlete kezdett valóságot ölteni. Mert igen, valóban nézem, ahogy békére találsz az álmaid birodalmában, és olyankor halkan a legszebb szavaimat suttogva beszélek hozzád ? írta Popovics Tamás.

? A világbajnok ökölvívó egyszer csak pályát módosított. Ringbe szállt ezúttal is, az irodalom küzdőterén húzott kesztyűt. Csavargó élet című első regényét olvasva legalábbis biztosra vehető, nem lesz nehéz az olvasók szívében egy pontozásos győzelmet kiharcolnia magának. ? Ezekkel a sorokkal mutatta be az Alexandra Kiadó két évvel ezelőtt Popovics Tamást a Könyvjelző Magazin hasábjain. Az írás mára a szerző életének fontos részévé vált, hiszen idén már második kötetét is kezünkbe vehetjük. Az önéletrajzi elemekkel gazdagon átszőtt első regény után ? melyet a kiadó most új borítóval ismét publikál ? Popovics könyve ismét az élet mindannyiunkat foglalkoztató nagy kérdéseiről mesél. Új kötete igazi útravaló egy teljesebb, harmonikusabb élet felé. Bátran ajánljuk. Hideg téli estéken melegszívű társra találhatunk benne.

? Az álmokat legtöbbször felülírja a valóság. Ma már tudom, hogy az élet nem csak féktelen szárnyalás, hiszen mint ahogy a fénysugarat is megtöri egy útjába kerülő zsenge falevél, eltérítve eredeti céljától, úgy szárnyalásunk is könnyedén véget érhet egy láthatatlan akadályba ütközve. Vannak csapások, melyek nem kívülről érnek bennünket, hanem bensőnk legrejtettebb zugaiból támadnak ránk, és ha akadnak is figyelmeztető jelek, nem észleljük, csak akkor, amikor már késő ellenük tennünk bármit is. Ha pedig végül felismertük, többé már soha nem leszünk, nem lehetünk azok, akik voltunk ? olvashatjuk a hátsó borítólapon.

Szóljon hozzá!