ZETApress

hírportál

Cipős doboz vár a Deák téren

Joulupukki is várÖtvenezernél is több cipősdoboz-ajándékra számít idén a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat ? hangzott el advent első vasárnapján a Deák téren található Cipősdoboz Vár ünnepélyes megnyitásakor, melyben Joulupukki, a finn Mikulás várta a gyerekeket.

Az akció idei újdonsága, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti majd, melyik településre kerül az általuk elkészített csomag. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak majd a cipősdoboz-ajándékkészítők népes táborához. ? Sokakat az tarthat vissza a jótékony felajánlásoktól, hogy bizalmatlanok, valóban rászorulókhoz kerülnek-e adományok. Sikerült egy újdonsággal előállnunk, és ezzel az adományozás egy új korszakát, a nyomon követhető adományozást meghonosítanunk ? mondta a megnyitó ünnepségen Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója. Ötezer csomag útja lesz így nyomon követhető.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 12. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz-akciót, amelynek lényege, hogy cipős dobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát. A Szeretetszolgálat az akció weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz-ajándékok elkészítéséhez, amelyeket mától december 20-án vasárnapig mintegy 200 gyűjtőponton várnak, hogy még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek ? nevelőotthonokban lakóknak, mély-szegénységben élőknek, vagy Parajdra, a Böjte Csaba árvaházaiban nevelkedőknek.

Az évről-évre egyre ismertebb és népszerűbb Cipősdoboz-akcióban tavaly már ötvenezer cipősdoboz-ajándék juthatott el rászoruló gyermekekhez. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei december 20-ig várják országszerte mintegy 200 gyűjtőponton az ajándékokat. A gyűjtőpontok listája elérhető weboldalukon. Az akcióhoz idén is csatlakozott a Shopline, amely a négy korosztálynak, fiúknak és lányoknak vegyesen állított össze cipős dobozokat. A 13-55-ös cipősdoboz-adományvonal hívásával 300 forinttal támogathatják egy cipősdoboz-ajándék célba juttatását.

Szóljon hozzá!