ZETApress

hírportál

Junior Újborok a DiVinóban

Tavaly a szüret után együtt kóstoltunk, koccintottunk és találkoztunk a DiVino Gozsduban és ez idén sem volt másképp! A nagy meló után végre borászaink is kifújták magukat és ünnepelték a termést, valamint az újborokat. Tegnap este Junibor Újbor Kóstoló volt a Gozsdu Udvarban ? tudtuk meg Budavári Dórától.

A nyitott rendezvény előtt Gere Andi, Árvay Angi, Frittmann Peti, Prácser Miki, Kis Tomi, Miklós Csabi, Hernyák Tomi, Heimann Zoli és Gál Titi várta a sajtó képviselőit egy baráti koccintásra és beszélgetésre. Az ősz legnagyobb újbor mustráján számvetés, kóstoló, szüreti tapasztalatok átadása, találkozások és koccintás Junior borászokkal a DiVino Gozsduban a szüret végén a tavalyihoz hasonló hangulatban zajlott.

A kóstolt borok listája: Hernyák Tomi: királyleányka és zöldveltelini; Gál Titi: pinot noir rosé; Miklós Csabi: Marilyn Monroe ’15 (királyleányka); Gere Zsolti: portugieser és egy rosé (portugieser+pinot); Frittman Peti: cserszegi fűszeres ’15 és rosé cuvée (zweigelt+néró); Dúzsi Tomi: Ezerfürtű Fürtike, rosé öt korai fajtából; Heimann Zoli: vörös házasítás (portugieser + zweigelt kékfrankos) Heimann Idei; Kis Tomi: juhfark, olaszrizling narancsbor; Prácser Miki: ’15 Élethárs, ’15 Muscat Lunée (félszáraz sárga muskotály); Gere Andi: Frici rosé gyöngyöző bor; Vesztergombi Csabi: ’15 pinot noir rosé és királyleányka; Árvay Angelika: száraz sárga muskotály és száraz hárslevelű ’15. Demeter Endre a 2014-es Délceg első bemutatkozása miatt vállalta csak be az újbor kóstolót ? egyszer volt Budán kutyavásár ? mondta, itt ő volt a kakukktojás. Azért hozott kóstolót a 2015-ös Délcegből is!

Szóljon hozzá!