ZETApress

hírportál

8. Élménynap 2015-ben

Az MVM több mint száz millió forintos adománnyal támogatja a hátrányos helyzetű gyermekeket ? tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón. Közel 800 beteg és hátrányos helyzetű gyermek töltött el együtt egy felejthetetlen napot a Millenáris Parkban az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. közös rendezvényén.

Az Élménynapon a gyermekeket segítő alapítványok több mint százmillió forint adományban részesültek. Nyolcadik alkalommal rendezte meg idén az MVM Partner Zrt. az Élménynapot, amelyhez 2011-ben az MVM Zrt. is csatlakozott. Az esemény célja, hogy egy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyermekeknek.

A rendezvényen a két energetikai társaság tíz gyermekeket segítő alapítványnak nyújtott át adományt összesen 102 millió forintértékben. Adományban részesült az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Motivál-Ló Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Bethesda Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Semmelweis Egyetem I. és II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület.

? Az MVM kiemelt gazdasági szerepe mellett társadalmilag is fontos szereplő, ezért komoly figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. Az Élménynapon mintegy 100 önkéntes munkavállalónkkal együtt gondoskodtunk arról, hogy a gyerekek és családtagjaik egy napra megfeledkezhessenek a problémáikról ? mondta Dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója a rendezvényen. Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a társaság idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg az Élménynapot, az évek során pedig több száz millió forint támogatást nyújtott azoknak az alapítványoknak, amelyek emberfeletti munkát végeznek a sérült és hátrányos helyzetű gyermekekért. Hozzátette, a tíz szervezet többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alapvető tevékenységének fenntartására fordítja majd az összeget.

Biztonságirányítási fórum a HungaroControllal

Közösen szervezett fórumot biztonságirányítási szakembereknek a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. november 12-én csütörtökön a MAVIR székházában. A HungaroControl által három éve életre hívott biztonságtechnikai fórumnak idén társrendezője volt a MAVIR ? tudatták sajtósaik.

A magyar légiforgalmi szolgáltató és az átviteli rendszerirányító közös célja, hogy az egyes iparágak keretein túllépve teret biztosítson a hazai nagyvállalatok biztonságirányítási vezetőinek és szakembereinek a tapasztalatcserére, a fejlesztések megismerésére. A Safety Management Fórum elnevezésű interaktív eseményen hetven szakember vett részt, elsősorban olyan cégek képviseletében, ahol kiemelten fontos a főfolyamatok biztonsága. A rendezvény idén is sikeres és hasznos volt, ezért mind a HungaroControl, mind a MAVIR úgy gondolja, hogy a szakmai fórum a jövőben is folytatást kíván.

Szóljon hozzá!