ZETApress

hírportál

Negyedszer is legyünk jók!

Zsófia tanítványávalA Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) tevékenységét támogatja az idén a közmédia a Jónak lenni jó! című jótékonysági kampányával ? jelentette be Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője délelőtt a fóti Lovasterápiás Központban.

A közmédia immár negyedik alkalommal indít gyűjtést, 2012-ben a Dévai Szent Ferenc Alapítványt majdnem százmillió, 2013-ban a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból. Tavaly a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet segítette és támogatta a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű kampánya, mintegy 170 millió forintos gyűjtéssel.

December 13-án, vasárnap egész napos műsorfolyammal várják az érdeklődőket a közmédia minden csatornáján a Jónak lenni jó! akció utolsó napján. Az elkövetkező hetekben a közmédia rádiós és televíziós műsorokban is bemutatja az NGYSZ karitatív munkáját. Emellett várják művészek és sportolók tárgyait, amelyeket eladásra kínálnak fel a szervezet támogatására. Az adományvonal már él: a 13-600 számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni az akciót.

Edvi Péter, az NGYSZ elnöke Skype-on közölte, hogy Lewis Hamilton, Formula?1-es világbajnok egy overallját ajánlotta fel árverezésre a jótékonysági akcióhoz kapcsolódva. Az elnök hangsúlyozta, nagyon bízik abban, hogy a Jónak lenni jó! program közreműködésével ? látva az eddigi eredményeket ? az NGYSZ minél több rászorulón segíthet majd. A szomorú párizsi események hatására úgy döntöttek, hogy minden áldozat családjának egy karácsonyi csomagot küldenek. A szervezet az adományokon túl az önkéntes segítők jelentkezését is várja.

A tájékoztatón Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója kifejtette: a közmédiának fontos a társadalmi felelősségvállalás, a hátrányos helyzetűek, az elesettek és különösen a gyermekek problémáinak feltárása, és a megoldásban nyújtott segítség. A közmédia minden lehetséges eszközével igyekszik közreműködő kapocs lenni az adott ügy, illetve a segíteni szándékozó nézők között. A Jónak lenni jó! negyedik éve a közszolgálat kiemelt ügye, rendkívül népszerű a nézők, de a készítők körében is ? mondta a vezérigazgató.

A jótékonysági programhoz csatlakozott a Magyar Cirkusz és Varieté (MACIVA), a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Kézilabda Akadémia is. A cirkuszt a Duo La Vision (Oksana Pylypchuk és Jecsmen Richard) bemutatója képviselte a dobogón. Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos ? volt békéscsabai színigazgató ? bejelentette, hogy a MACIVA mellett 19 megyei színház is hozzájárul az akció sikeréhez. Egy-egy színházi kelléket, különleges tárgyat állítanak ki a színházak aulájában, melyeket meg lehet majd vásárolni, a december 13-ai ezüstvasárnap pedig nyílt nap keretében fogadnak mindenkit a Fővárosi Nagycirkusz épületében, és várják a felajánlásokat. Minden tizedik felajánlót egy páros belépőjeggyel ajándékoznak meg.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette, hogy aznap a Magyar Kupa egri döntője előtt az egri és Eger környéki hátrányos helyzetű gyermekek a válogatott játékosokkal pólózhatnak együtt, utána megnézhetik a kupasorozat utolsó mérkőzéseit. Ezen kívül felajánlanak még dedikált relikviákat ? labdát, teniszmezt ? az akcióhoz. Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia menedzser-igazgatója elmondta, hogy a november 28-i balatonboglári jótékonysági báljuk bevételét felajánlják az akcióhoz.

A művészek és sportolók által felajánlott tárgyakat a honlapjukon lehet majd megtekinteni, és a képek alatt látható áron megvásárolni. Az egyéb felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu címre lehet elküldeni ? tudtuk meg a sajtótájékoztató végén, majd Németh Gábor díjlovas és az NGYSZ Lovasterápiás Központjának két növendéke tartott bemutatót Auth Zsófia lovasterapeuta irányításával.

Szóljon hozzá!