ZETApress

hírportál

Érthetetlen szócséplés

BorkóstolóKedves Újságírók, Szerkesztők, Barátaink! Tavaly a szüret után együtt kóstoltunk, koccintottunk és találkoztunk a belvárosban, és ez idén sem lesz másképp! A nagy meló után végre borászaink is kifújják magukat és ünneplik a termést, valamint az újborokat ? kaptam a meghívást pár nappal ezelőtt.

Találkozzunk a jövő hét közepén! Az adott napon délután várjuk a sajtó képviselőit egy baráti koccintásra és beszélgetésre. Vár Benneteket: Gere Andi, Árvay Angi, Frittmann Peti, Prácser Miki, Kis Tomi, Miklós Csabi, Hernyák Tomi, Heimann Zoli és Gál Titi. Részvételre korlátozott számban van lehetőség, kérlek mielőbb jelezzetek! ? fejeződött be a levél, melyben a helyszín és a pontos időpont is szerepelt. ? Köszönöm a meghívást, szeretnék részt venni a jövő heti zártkörű kóstolón! ? válaszoltam, s rögvest jött a viszontválasz: A regisztrációhoz szeretném megkérdezni, melyik médiumba kerül a megjelenés és hol található ennek az elérhetősége? ? írta a szervező, holott ezt az emailcímemből is kitalálhatta volna.

A beszámoló másnap reggel a honlapom fog megjelenni, s a linkjét is átküldöm majd ? feleltem drótpostafordultával. ? Kérhetem, hogy inkább előzetesen is jelenjen meg? ? válaszolta. ? Előzetesen nem tudom megírni, hogy mi fog történni a zártkörű beszélgetésen, csak a napirendet tudnám feltenni. Ezt viszont egy ideje azért nem teszem, mert többször előfordult, hogy valaki egy kinyomtatott írásomat mutogatta a regisztráción anélkül, hogy bármi köze lenne hozzá és a médiához. Amúgy is sokan járnak sajtósként-fotósként az evés-ivásokra anélkül, hogy szerkesztőségi háttér vagy újságíró szövetség lenne mögöttük! ? válaszoltam, de nem tudtam meggyőzni. ? Nekem viszont szervezőként az a célom, hogy sok érdeklődő eljöjjön, ehhez lehet kedvcsinálót, ajánlót kitenni! Ez így érthető kérés? ? kérdezte, de erre már nem válaszoltam. Éreztem, hogy úgysem tudnám meggyőzni.

Az eset felettébb elgondolkodtató. Miért jó az egy szervezőnek, ha csak a mennyiség számít a minőség helyett? Miért kell sokakat odacsődíteni a zártkörű rendezvényre, ha korlátozott a létszám? Ha az előzetes megjelentetés a feltétele a vendégül látásomnak, rám ne számítsanak, ebben nem leszek partner! Persze ha csak a mennyiség számít, biztosan örülnének nekem enélkül is. Más kérdés, hogy vajon ott akarok-e lenni, mert ezek után nem vágyódom a társaságukra! Lesznek ott nélkülem is elegen, ha boldog-boldogtalant értesítenek!

Szóljon hozzá!