ZETApress

hírportál

Gálaebéd az Öbölházban

Az MVI Gundel Károly-díjátadó Gálaebédje november 22-e vasárnap délben lesz az Öbölház Rendezvényközpontban, a Kopaszi gát 2-ben ? tudtuk meg ma délelőtt az óbudai Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A sajtótájékoztatón a séfek és cukrászok bemutatkozását követően bejelentették a magyar vendéglátó szakma legnagyobb elismerésének számító Gundel Károly-díj idei díjazottjainak nevét. Az eseményt egy közös fotózás koronázta meg. Íme a díjazottak névsora:

Jakabffy László a mai magyar gasztronómia meghatározó, karizmatikus és elismert személyisége. Szakmai és gyakorlati tudása, mely hosszú évek tapasztalatával párosul, tisztességgel és alázattal adja át a fiatalabb generációknak. A Jakabffy-iskolából kikerült szakemberek sora mára hazai csúcséttermek konyháját vezeti. Számos étterem köszönheti neki nevét és sikerét, közülük is kiemelkedik az Alabárdos, melyet 2004-ben a szakma az ország legjobb éttermének választott. Több hazai gasztronómiai szervezet alapító tagja, számos rangos gasztronómiai díj és elismerés birtokosa.

Garaczi János a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosa, kimagasló szakmai tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező elismert és kedvelt szakembere, aki közvetlenségével, segítőkészségével és munkaszeretetével példaértékű a mai magyar vendéglátás számára. A fiatal generáció szakmai fejlődésének elhivatott támogatója, számos hazai elismerés és díj birtokosa.

Bíró Lajos a Bock Bisztró tulajdonosa, a hazai gasztronómiai élet meghatározó alakja, akinek megkérdőjelezhetetlen érdemei vannak a magyar konyha megújításában, színvonalának emelésében és a vendéglátás népszerűsítésében. Sikerei szakmai tudásának, olvasottságának, a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetőek. Számos fiatal szakácsot indított el a pályáján, s segítette tanácsaival, miközben példát mutatott lelkiismeretességével, a szakma iránti alázatával. Több gasztronómiai szervezet tagja, munkáját számos díjjal és elismeréssel jutalmazták.

Szóljon hozzá!