ZETApress

hírportál

Ötezren a DreherFeszten

Megközelítőleg ötezren buliztak a sörgyárfesztiválon. Hatalmas bulival zárult ma hajnalban a 2. alkalommal megrendezett DreherFeszt, sőt még a Star Wars 501-es légiójának magyarországi helyőrsége is megjelent, hogy együtt élvezze a közönséggel a PASO Plays Covers nagykoncertjét!

Az elmúlt évhez képest több mint 35 százalékkal növekedett azok száma, akik kíváncsiak voltak a sörgyárfesztiválra, kedvenc sörkülönlegességeik a Dreher Felfedező, a Dreher Kalandor és a Dreher Floral lettek. A kőbányai Dreher Sörgyárak területén szombaton megrendezett DreherFeszt ötezres nézőszáma azt jelenti, hogy tavalyhoz képest több mint 35 százalékkal növekedett azok száma, akik kíváncsiak voltak a sörgyárfesztiválra. A sörgyár kapuit ? csakúgy mint az első alkalommal ? idén is erre az egyetlen napra nyitották meg a nagyközönség előtt, amelyet négy nagykoncert, négy DJ-parti, öt egyedi romkocsma, speciális sörgyári programok és öt, csak a DreherFeszten megkóstolható sörkülönlegesség várt a patinás helyszínen. A sörgyárfesztivál kedvenc sörkülönlegességei a fűszeres, pikáns aromájú Dreher Felfedező, a kesernyés ízvilágú, ugyanakkor kellemesen gyümölcsös Dreher Kalandor, és a bodzavirágos Dreher Floral lettek, ezek egyaránt elnyerték a közönség tetszését. A DreherFeszt remek söreiről idekattintva olvashatunk.

A programok közül folyamatos érdeklődés övezte a Főzőház túrát, hozzávetőlegesen minden hatodik vendég ellátogatott a Zsolnay porcelánnal díszített, eredeti rézüstöket megőrző főzőházba, hogy tanulmányozza a sörgyártás kulisszatitkait. Az aktivitások közül az újdonságnak számító Csapold magad! helyszín ugyancsak népszerűnek bizonyult, hiszen itt mindenki elsajátíthatta a csapolás alapjait, ráadásul a kiválasztott sörkülönlegesség karakterének megfelelő tematikus háttérfalak előtt fotó is készült a csaposról és munkájának eredményéről.

A záró PASO Plays Covers koncertre egész különleges vendégek is érkeztek: a közismert filmslágereket is ska és reggae stílusban előadó formáció először mutatta be a színpadon a Csillagok háborúja egyik főcímzenéjének feldolgozását, amelyre a hivatalos Star Wars 501-es légió magyarországi helyőrsége és R2D2 is kíváncsi volt. ? Rendkívül különleges élmény számunkra is ez a fesztivál, hiszen nem csak átalakul és megelevenedik a fények, romkocsmák, koncertek, programok által a gyár, hanem ott láthatjuk őket vendégül, ahol nap mint nap készítjük számukra a söröket. Egyet már most megígérhetek: jövőre dupla ennyi sörcsappal és csapossal készülünk! A közönség választásaira pedig érdemes odafigyelni és megbízni a döntéseiben, hiszen például a tavalyi fesztivál kedvenc sörét, a Dreher Hidegkomlóst idén júniusban bevezettük a kereskedelmi piacra is, és minden várakozást felülmúlt a teljesítménye a szezonban ? összegezte a tapasztalatokat Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere.

Szóljon hozzá!