ZETApress

hírportál

Beköltöztünk Újbudára is!

Móricz Zsigmond: SáraranyÓriási érdeklődés mellett nyílt meg a Kossuth Kiadói Csoport negyedik könyvesboltja Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren. Az örökös napsütést megidéző, Móricz Zsigmond nevét viselő boltot Spiró György író és Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg ma délelőtt 11 órakor.

Új boltot, különösen könyvesboltot nyitni mindig nagy öröm. De nem csupán öröm, hanem kihívás is, különösen abban a piaci környezetben, amely ma a könyves szakmát érinti. A Kossuth Kiadói Csoport ? az ország egyik legnagyobb kiadója ? ismertté vált arról, hogy nem riad vissza a kihívásoktól, és a folyamatos megújulást, az innovatív megoldásokat, ötleteket tekinti üzletpolitikai alapelvének. Portfóliójával, kiterjedt értékesítési hálózatával a kultúra terjesztésének, a kulturált élet minőségének generátora kíván lenni.

Kocsis András Sándor több, az ünnepi alkalomhoz illő, fontos bejelentést tett: a nyitás napján és hetében minden könyv, hangoskönyv, magazin 30 százalék kedvezménnyel vásárolható meg és minden vásárló Móricz Zsigmond: Sárarany című könyvét kapja ajándékba. Újbuda polgárai július 27-én hétfőtől december 31-én szilveszterig minden terméket 11% kedvezménnyel vásárolhatnak meg a boltban, lakcímkártyájuk felmutatásával. Mától a Kossuth Kiadói Csoport új vevőszolgálata a Móricz Zsigmond Könyvesboltban lesz elérhető. Fontolgatja továbbá a boltba egy Móricz-szobor megalkotását is.

Ráadásként, örömmel tudatta, hogy a Kossuth Kiadó megint kitalált valamit és felállította Magyarország első könyvautomatáját, amelyből ugyancsak ezen a napon az Uzsoki Utcai Kórház aulájában már vásárolni lehet. Az ünnepi köszöntők után egymást követték a neves szerzők ? Bitó László, Kulka János, Makk Károly, Müller Péter, Spiró György, Radnóti Blanka, Szunyogh Szabolcs legújabb sikerkönyvének dedikáció és a gyerekek is birtokba vették a galérián kialakított gyerekkuckót. A Móricz Zsigmond Könyvesbolt hétfőtől péntekig 10 és 19 óra között, szombaton 09 és 14 óra között tart nyitva.

A csábítás trükkje?

A könyvautomata, mint alternatív értékesítési módszer, a világ számos táján már nem újdonság, de nálunk az lesz! Ha mostanság könyvet szeretnénk vásárolni, bemegyünk egy könyvesboltba, vagy az interneten megrendeljük. Most majd megtehetjük, hogy odalépünk az automatához, és nem vizet, újságot, csokoládét dob majd ki nekünk, hanem egy izgalmas krimit, romantikus regényt, mesekönyvet vagy szépirodalmat.

A Kossuth Kiadó ismert arról, hogy nem riad vissza a kihívásoktól, és a folyamatos megújulást, az innovatív megoldásokat, ötleteket tekinti üzletpolitikai alapelvének. Portfóliójával, kiterjedt értékesítési hálózatával ? öt könyvesboltjával ? a kultúra terjesztésének, a kulturált élet minőségének generátora kíván lenni. Most megint kitalált valamit. A gyártóval történt közös tervezés, fejlesztés után az Uzsoki Utcai Kórház aulájában felállítja az első magyarországi könyvautomatát, amelyet mától lehet tesztelni és vásárolni belőle. A kiadó tervei szerint a jövőben további könyvautomatákat fog különböző közösségi terekben felállítani.

Az automatákban mindig változatos kínálatból lehet választani. Lesznek irodalmi, szórakoztató művek, krimik, bestsellerek, gyerekkönyvek, kvízkönyvek, díszkötéses klasszikusok és zenei CD-k, amelyek ? a bolti árhoz képest jelentős kedvezménnyel ? egy gombnyomásra megvásárolhatók. A döntésben segít egy digitális kis-képernyő, ahol böngészhetünk a könyvismertetők között. A könyvautomata használata ugyanolyan egyszerű, mint az édesség-, vagy az italautomatáké. Nem kell mást tenni, mint kiválasztani a könyvet, bedobni a papír- vagy fémpénzt, beütni a könyv alatt szereplő két számjegyű kódot, és az automata máris kiadja a kötetet és szükség esetén a visszajáró pénzt. A csábítás trükkje? ? Meglehet, de néha olyan jó elcsábulni!

Szóljon hozzá!