ZETApress

hírportál

Metaxa ? A napfény íze

Bulizz idén nyáron minden naplementekor a Metaxával! ? szólt meghívónk tegnap estére egy Csörsz utcai teraszra. A naplemente-partiknak nagy hagyományai vannak tengerparti bárokban, mivel a nap vöröslő fénye és maga a napnyugta különleges hangulatot árasztanak.

Erre az alkalomra a fiatal, magyar szépség, Nora Matisse egy letölthető SunSet Mixet is készített, és nyereményjáték is indul a Metaxa Facebook oldalán ? melynek fődíja egy privát naplemente party nyár végén. Ehhez semmi mást nem kell tennünk, mint nyilvános posztban #metaxasun címkével megosztani a mixet. Addig is egész nyáron napnyugtakor élvezhetjük a zenét, barátaink társaságát ? kezünkben egy Metaxával.

Az idei Metaxa naplemente-partit tegnap este 20 órától éjfélig Budán, a Csörsz utcai Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartották meg. Az igazi buli hangulatról gólyalábasok, tűzzsonglőrök és DJ Nora Matisse mixei, valamint üdítő és izgalmas Metaxa koktélok gondoskodtak. A vendégek megkóstolhatták a helyben kevert Metaxa Sunginger, az áfonyás Metaxa Sunshine és a Mykonos Mojito koktélokat. A Metaxa Sunginger koktél érdekessége volt a partin, hogy a mixerek kis világító sárga gömbbe töltötték a Metaxát, ami igazán jól visszaadta az eredeti görög naplemente hangulatát.

A Metaxa története

Egy SPYROS METAXA nevű görög borász 1888-ban készítette el ezt a különleges borostyánsárga párlatot, és szinte azonnal világsikert aratott. A zamatos, görög nap érlelte szőlőfajtákból készült borok házasításából, azok párlatából készítik a Metaxát, amelyet a több éven át tartó érlelés után az Égei-tenger vidékéről származó csodás zamatú muskotályborokkal elegyítenek. A keveréket fűszereken és rózsaszirmon szűrik át ? ez adja az ital egyedülállóan selymes ízét. A palackokon a csillagok száma azt jelzi, hogy hány évig érlelték a párlatot. A legnépszerűbb az ötcsillagos, amely 5 évet tölt palackozás előtt a különleges tölgyfahordókban.

Metaxa és naplemente

A közkedvelt görög ital egyet jelent a napsütéssel: az előállításához felhasznált szőlőszemeket nagyjából 2000 órányi simogató napfény érleli. Erre emlékeztet csillogó, borostyánsárga színe ? ezért is igazán stílszerű a naplementében, kellemes zene mellett fogyasztani. A naplemente hatással van az atmoszférára is, ennek köszönhetők az élénk sárga és narancssárga színek, különleges felhőképződmények. Ehhez a hangulathoz leginkább a kényelmes üldögélés, koktél-szürcsölgetés és beszélgetés illik, chill-out vagy lounge mixekkel. Nora Matisse, egy fiatal, tehetséges zenész a Metaxának erre a nyárra egy külön mixet készített, amely https://soundcloud.com/metaxa2015/metaxa-sunset-mix-2015 idekattintva letölthető.

Hogyan fogyasszuk a Metaxát?

A Metaxa nem csak borpárlatként nagyon finom, de long drinkeket vagy koktélokat is készíthetünk belőle. Íme a Metaxa Sunginger: 4 cl 5 csillagos METAXA, gyömbér, narancsszelet. Tedd egy longdrinkes pohárba a jeget, a narancskarikát és a 4 cl METAXA 5 csillagot, majd öntsd fel gyömbérrel! Metaxa Mykonos Mojito receptje ? rum helyett Metaxával: 4 cl 5 csillagos METAXA, 2 cl citromlé, 1 lime negyedelve, cukorszirup vagy barna cukor, 10 friss mentalevél, szódavíz. Tedd egy tumbler pohárba a lime-ot, cukrot és mentaleveleket, majd törőfával kicsit nyomkodd meg, de ne törd össze! Ezután jöhet a Metaxa, a zúzott jég, végül öntsd fel szódával, keverd át kanállal.

Nora Matisse

Hatévesen kezdett zenével foglalkozni, csellózott tíz éven keresztül. A The Beatles, Pink Floyd és a King Crimson inspirálták. Az elektronikus zene tinédzser korától foglalkoztatta, de nem volt cél, hogy DJ legyen. Deep house, house, techno és tech-house zenék érdekelték leginkább. Amikor a mixeléssel kezdett foglalkozni, a dolgok felgyorsultak. Ezzel párhuzamosan egy saját márkát is létrehozott, a PANK-et, amelyet szintén a zene inspirál. Az elmúlt 2 évben olyan művészekkel sikerült egy színpadon megjelennie, mint például Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, Giovanni Verrina, Reboot, Masomenos, stb. Jelenleg Magyarországon él és két trendi budapesti klubban a BOB-ban és Kolorban játszik rezidensként. ? A Metaxa felkérése nagyon inspiráló volt, mert a napnyugtának különleges ereje és hangulata van, ezért a Metaxa SunSet Mixbe is a pörgés és a nyugalom izgalmas keverékét igyekeztem belecsempészni, némi spirituális fűszerezéssel ? mondja Matisz Nóra, a.k.a. Nora Matisse.

Facebook játék a Metaxával és Nora Matisse-szal

A Metaxa magyar Facebook-oldala június 25-e és augusztus 12-e között egy játékot is hirdet. Hallgasd meg idekattintva a Metaxa SunSet Mixet, oszd meg publikus posztban Facebook-oldaladon a #metaxasun hashtaggel, és máris játékban vagy! Hetente Metaxa ajándékcsomagot sorsolnak, a fődíj pedig egy nyár-végi, privát Metaxa SunSet Party 30 fő részére Nora Matisse-szal és a Metaxával ? a nyertesnek csak a helyszínt kell majd ehhez biztosítania!

A Metaxa magyarországi forgalmazója

A ROUST Hungary szeszes italok importálásával és forgalmazásával foglalkozó nemzetközi vállalat, melyet Bols Hungary-ként 1991-ben alapítottak Magyarországon. 1992-ben elnyerte a Jägermeister hazai forgalmazásának jogát. Az elmúlt időszakban többszöri tulajdonosváltás, illetve márkafelvásárlások során márkaportfóliója olyan közismert szeszes-italmárkákkal bővült mint a Royal vodka, Bols vodka, Russian Standard vodka, METAXA, Zubrowka, Bols likőrcsalád, Aperol, Campari, Cinzano és Gancia portfólió, Grant?s whisky, Glenfiddich maláta whisky, Rémy Martin cognac, Tullamore Dew ír whiskey, Carolans krémlikőr, Cointreau és sok egyéb likőr- és szeszmárka. A vállalatot kiemelkedő üzleti eredményei, márkaépítési és forgalmazási szakértelme, valamint felelős alkoholfogyasztás melletti elkötelezettsége a hazai szeszes-italpiac egyik vezető szereplőjévé emelte. Éves forgalma alapján a legnagyobb égetett szeszes-ital importőr és második legnagyobb égetett szeszes-italforgalmazó vállalat.

Felelős alkoholfogyasztás

Az Italmérték-program 2010-ben indult a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács tagvállalatainak kezdeményezésére, a külföldön már jól működő gyakorlatot (drink responsibly) követve. A program célja, hogy megváltoztassa az alkoholfogyasztási szokásokat és elterjessze a felelősségteljes és mérsékelt alkoholfogyasztást. Kijelenthetjük, hogy azt az alkoholfogyasztás tekinthetjük mérsékeltnek, amely nem okoz sem egészségügyi problémát az alkoholt fogyasztó személynek, sem társadalmi problémákat szűkebb és tágabb közösségének. Azt is lehet mondani, hogy ez még az a mérték, amelynél az alkohol fogyasztása úgy élvezhető, hogy nem növeli lényegesen annak kockázatait. A mértékletes fogyasztás személyre szabottan változó mértéket jelent a nem, az életkor, az életvitel, az egészségi állapot és sok más tényező függvényében, hiszen ezek mind befolyásolják az alkohol emberi szervezetre gyakorolt hatását.

Szóljon hozzá!